Prinsen

Helgen har vi spenderat ute hos mina föräldrar i å.
Å är den mest underbaraste plattsen som finns där jag fått privileget att växa upp..
Mamma o pappa bor i ett rött hus med vita knutar.
På framsidan finns det en stor gräsmatta, en gammal bod och en lika gammal källare. Nedanför boden rinner en liten bäck och vid vägen går mammas 3 hästar och pillar i gräset.
På baksidan finns det en grillplatts, en stor gräsmatta, ett äppelträd och ett körsbärsträd.
Precis där gräsmattan slutar tar ett fält vid där kossorna brukar gå på sommaren och 500m rakt ner ligger vattnet. (slätbaken)

Förutom att Vajlo Älskar att åka ut till landet så är favorit plattsen STRANDEN!
Där har vi tillbringat de flesta timmarna denna helg då jag börjar tro att jag köpt en vattenmokasin ist för en hund! :P
Den jycken är mer i vattnet än på land och VÄGRAR att gå upp!
När han hållit på o simmat o plaskat bra länge måste jag ju tillslut tvinga upp honom på stranden en stund för att han inte ska bli kall...Då har jag en hund som sitter och blänger på mig konstant tills han får gå i och bada igen!

Förutom att bada har Vajlo "lekt" med kossorna, vilket innebär att han ställer sig på säkert avstånd utanför staketet springer och norpar äpplen som ramlat ner och kastar dom så nära staketet som möjligt. Sedan springer han fram till äpplet som han kastat nära staketet fryser till is när kossorna tittar på honom och kutar där ifrån så fort någon rör sig! ( som att dom jagade honom )
Jag skrattade så jag höll på att storkna, vilken feg liten retsticka! :)
Den leken repeterade han i över en timme tills kossorna tröttnade på honom och gick där ifrån.
Synd att jag inte fångade det hela på film tror vi skulle kunna ha kammat hem en vist från AFV med den videon!

Och vinnare är ..

Kunde inte låta bli att anmäla Vajlo till den Internationella utställningen "Svensk Vinnare 2011" som ska hållas här i Norrköping - så spännande!
Hoppas på att det kommer några kelpies långväga ifrån tippar att det "borde" komma iaf nån från finland danmark eller norge?? 
Tycker det är så svårt det här med klasser osv.
Anmälde Vajlo till Unghundsklassen till Rasspecialen och Öppen klass till Svensk Vinnare 2011 - kanske det var dumt??
Jajja vi kör så det ryker så får vi se hur långt det räcker! :)
Tycker det ska bli riktigt kul att få chansen att gå på en Internationell utställning med och spc när den ska hållas här i lilla Norrköping!

Kelpie - Vatten ande ?

Det känns som om sommaren bara springer iväg och vi hinner inte riktigt med!
Hur kan det redan vara Augusti snart?! 

Det enda som är positivt är att det snart är rasspecialen - som vi har längtat!!
Vi kommer ha med oss en egen liten hejjarklack ;)
Fick reda på att 3 av Vajlo's syskon kommer och 2 av hans halvsyskon, ska bli jätte kul att få träffa dom och mattar/hussar med såklart! :)
Ska bli så roligt att vara omgiven av massa kelpies en hel dag!!
Kommer naturligvis bli spännande och se hur det går på utställningen med - men för min del spelar det inte så stor roll gör det bara för att det är kul :)

Här hemma händer det inte så mycket, har inte lagt något större fokus på någon speciell tränings del mer än till utställningen. Herrn' här hemma har blivit mycket bestämd och även lite bråkig!
Men vad gör det jag vet att det kommer lägga sig om ett tag igen så det är bara att kämpa vidare - även fast han kan sitta o tjura när han inte får som han vill! Hahah!
Vi är mest ute och badar och så har vi varit ganska mycket i rastgården.
Sen är Shiva hos oss ganska mycket då min syster jobbar många nätter den här månaden - och då är det fart här hemma vill jag lova!
Hoppas vi kommer se många av er på rasspecialen!

MH

Då vajlo och jag inte kunde delta i MH;t med resten av kullen så fick jag börja leta efter ett på annat håll. Tror jag ring/mejlat till nästan 10st klubbar för att se om det fanns platts för mig och Vajlo. Och i torsdags kväll fick jag svar att dagen där på fredagen den 1/7 att vi fick starta som 5;a kl 19.30 på västerås brukshundsklubb!
Det blev att kasta sig på telefonen och ringa och tacka ja - och att sedan försöka hitta skjuts upp!
Då jag alltid "stressar upp" mig och lätt blir nervös blev det inte mycket sömn - Vajlo som som en gris "lyckligt ovetande" ;)

Vi vaknade upp till ett fuktigt och varmt väder och jag kunde bara hoppas att vädret skulle bli sämre under dagen.
Det blev en lugn dag och kl 3 satte vi oss i bilen och åkte upp till Västerås.
Bilresan gick bra trotts värmen och vi hittade utan problem och anlände till ett kvavt varmt och mygg invarderat Västerås ca 2 timmar innan start.
Efter "inskrivningen" gick jag med som publik på en annan hunds MH eftersom jag aldrig sett hur det går till tidigare. Hunden var av rasen vit herdehund och det var väldigt intressant och lärorikt att stå vid sidan av och titta.
Efter rastning och nedkylning iform av 4liter vatten som jag hällde över Vajlo var det våran tur att starta!
Även fast jag intalat mig själv att jag inte alls var ett dugg nervös och lugn som en filbunke hade jag sprungit på toan ca 10ggr innan....

Figuranten var jätte trevlig lugn och tydlig i allt jag skulle göra och tacksamt nog väldigt lättsam - jag har en pinsam förmåga att börja prata mycket fort och dra dåliga skämt när jag är nervös för att kunna slappna av.

Eftersom jag har en översocial och kärvänlig hund så fick jag vid ett par tillfällen stå pionröd i ansiktet medans Vajlo tyckte det var högst nödvändigt att springa till publiken och hälsa glatt och pussa på alla som stod där, tror även att han ville göra ett bra intryck på mannen som förde protokollet då han vid flera tillfällen kröp upp i hans knä och dränkte honnom i blöta pussar...
Personligen tyckte jag att allt gick bra på de flesta "stationerna" (förutom spökena) men tror tyvärr att Vajlo blev mycket påverkad av värmen och alla förbaskade mygg.
Hur som helst är jag fortfarande stolt som en tupp över min tokiga lilla studsboll och är nöjd med resultatet .

Är du nyfiken på resultaten kan du gå in på Vajlo's hemsida http://www.hazeleyes.n.nu/ och klicka dig vidare till resultat för att se protokollet.
Ett stort tack till Västerås Brukshundsklubb Lennart Knutsson Markus Gustavsson och Gunvor Isegren som tipsade mig om MH;t i västerås!