Life Savers

Jag är så tacksam att jag har så många som ställer upp för Vajlo och mig - Ni är guld värda
"Det vanliga livet" lunkar på här för oss och vi håller igång träningen. De senaste 2 dagarna har ja inte tränat så mycket lydnad eller huvud träning utan vi har mest gått på lång promenader och miljö-tränat samt koppel träning. Även där har vi kommet en riktigt bra bit på vägen måste lägga ner mycket tid på att ta Vajlo till folkfyllda plattser då han fortfarande blir lite stirrig när det blir mycket folk/trafik. Men det är inte så konstigt när han blivit van vid ödemarken ute hos Mamma och Pappa!
Idag fick ja ett samtal att jag börjar mitt nya jobb imorgon! Vart lite sur då jag bad om att få minst 2 dagars varsel så jag kunde ordna hundvakt/dagis osv. 
Det är tur att dom på Vajlo's dagis är helt underbara! 
När jag ringer och är förtvivlad över att ja inte har någon hundvakt än och undrar om Vajlo får börja komma på dagis redan imorgon så säger dom; Jamen självklart ska han det det löser vi!
Sara & Vajlo ♥ DoggsenCenter

Och sen får han vara ute hos min Mamma och Pappa på landet tills på måndag, vad skule jag göra utan mina underbara föräldrar

Eftersom det är så trist och grått ute idag har vi tränat lite inomhus. 
Försöker lära Vajlo "Håll fast" och att hämta klirrande saker. Försökte få honom att "apportera" mina nycklar och en kedja men han ville inte ta det i munnen utan sprang bara fram och slickade på det. Fick då tipset att sätta fast en tygbit/snodd på nyckelringen så han inte behöver ha just nycklarna i munnen utan kan bära i snodden och det fungerade mycket bättre så efter ett par gånger tog jag bort snodden som jag satt fast och han hämtade nycklarna utan några problem alla gånger! Och efter ett par gånger kan han även "Håll fast" en liten stund utan att spotta ut det utan väntar på ett "loss".
Det vart även lite ensamträning en längre stund då jag gick till affären - han surade och prottesterade när jag gick men stannade kvar en stund nere vid dörren och när han hade varit tyst en stund gick jag och kom hem till ett helt hem med en lugn hund så tror inte han hade fört något väsen av sig :)
Ännu en bra träningsdag!

En bild från när vi var på landet sist - Vajlo Titus Mamma och Wisse





Mysdag!


"Den nya favorit plattsen"

Idag är det grått och blött ute, regnet smattrar på fönsterrutorna och jag och Vajlo kommer bara ha mys hela dagen!

Jag håller fortfarande på att utforska vårat nya bostads område och fick tips om att det inte var så långt till Vrinnevi skogen ifrån oss och att det fanns en jätte fin rastgård där.
Jag som aldrig varit i Vrinnevi skogen och som även har riktigt taskigt lokal sinne bestämmde mig endå för att försöka hitta dit. Vädret var underbart igår så vi hade ingen brådska.

Efter 45min (det skulle ha tagit ca 15) kommer jag till det som jag tror är vrinnevi skogen står helt vilsen och plockar upp telefonen och ringer efter hjälp!
Det visade sig att jag hade gått runt allt från "fel håll" och hade irrat in mig på en liten skogs stig...Efter lite vägledning hittade jag tillslut ut ur skogen och även rastgården!
Vajlo var bara glad som alltid och tyckte det var jätte roligt och spännande att irra omkring i skogen :P
Kom underfnd med att hade jag bara gått rakt över parken som jag skrev om häromdagen hade jag kommit fram på max en kvart!!! Men allt slutade ju bra endå vi fick en jätte härlig långpromenad och vi hittade både skogen och rastgården ;)
När vi kom hem hade jag en lerklump på 4 ben så de vart in i duschen! Nu är han ren och alldeles len i pälsen och luktar som en ros - Vajlo var dock inte lika nöjd med att ha blivit badad ..




Underbart!

Idag är en sån där dag när allt bara klaffar, Vajlo trivs verkligen i lägenheten och vårat sammarbete växer varje dag och snart är vi där "where we left of" ♥ Och vi har haft en klockren träningsdag!

Vi sov ganska länge idag och Vajlo har börjat med att hoppa upp i sängen på mornarna och lägga sig på huvudkudden brevid och ligga o grisa hela morgonen. När jag sedan vaknar och vänder mig om och tittar på honom tittar han på mig och duttar försiktigt med sin nos på min näsa följt av ett nöjt grymtande och sedan sträcker han på sig och vill att ja ska klia honom på magen...Vilken mysunge!!
Vi gick upp och gick en lång promenad i det härliga solskenet, och halvvägs hittade jag en helt perfekt träningsplatts!
En jätte stor park med en gångväg runt en jätte stor gräsmatta (ca 2fotbollsplaner) där man hade jätte bra uppsyn på folk och deras hundar det bästa var att man kunde bara "komma in" via 4st olika gångar och dom låg i ett varsitt hörn så man hade jätte bra kontroll. Jag släppte vajlo och han vart helt tokig! :P sprang sprang och sprang! Han fick rusa av sig sedan gick vi hem och åt frukost.
Vajlo gick o la sig o tuggade på bn och jag började plocka iordning det sista och fortsatte med vajlo's ensam träning.

Jag har hittat en massa bra "anledningar" till att försvinna en liten stund - som att slänga upp saker på vinden kolla tvättstugan kasta sopor osv osv. Och de första två dagarna har han blivit skogstokig bara jag stängt dörren...Men idag nådde vi en liten liten milstolpe - Jag gick ut och han sa inte ett ord och jag fick gå flera gånger om och han sa fortfarande inte ett knyst - visserligen kanske det bara handlade om 10-12 min men för oss var det ett stort steg tillbaka till det "normala" igen! :)
Senare gick vi tillbaka till "träningsplattsen" för lite mer träning.
Vi körde lite apportering och lydnad men fortfarande mest kontakt övningar då vi tappat ganska mycket under tiden vi bott på landet.
Och det gick hur bra som helst!
Vi hade flera störningsmoment; folk som gick/cyklade förbi, folk som rastade sina hundar, och Vajlo hade näst intill oklanderigt fokus. 
Han gjorde klockrena överlämningar fina ingångar och han var även klockren på platts liggningen! Jag kunde gå 200m ifrån och hoppa omkring o kasta omkring på hans favorit leksak men han rörde inte en fena!

En helt sjukt bra dag



Home sweet home !

NU är nästan alla flytt kartonger uppackade och vi har fått iordning på det mesta! :)
Vajlo trivs bra han med och vi har många fina grönområden och en park precis runt hus knuten.
Han springer omkring med alla leksaker han kan hitta och är verkligen tillfreds med sitt nya hem :)
Det första han gjorde när an kom in var att ta sitt gose lejon och gick o la sig i hans säng ♥
Han såg också till att hitta en ny bus hörna som var min garderob, så om dörren in dit är stäng sätter han sig stirrar på mig och börjar "prata" med mig och blir allmänt sur, när jag sedan öppnar den igen springer han o hämtar sitt ben och lägger sig där inne - tokstolle !

När jag gick igenom alla flyttlådor kom jag till hundlådan o ala vajlo's saker och plockade upp den lilligaste flytvästen han hade i sommras vilken liten skit han var då! och så sööt! ♥


Stora stygga....Vajlo??


Vajlo kommer aldrig att sluta överaska mig... !
Min söta gull unge som tror han är i samma storlek som en Chihuahua kan låta som den mest skrämmande hunden om han bara vill !
Tänk er Cudjo - eller en djävulshund det fick jag höra igår...

Jag gick ut med Vajlo och titus bakom huset här ute på landet igår, det var kolsvart och jag hade båda lösa och enbart en ficklampa för sista natt kissen innan vi ska gå o lägga oss..
Det brakar till nere vid träden och jag skiter nästan ner mig - jag ville inte stanna kvar för att se om det var en kossa som rymmt eller en älg eller något annat så drar efter andan och börjar små springa till huset!
Vajlo känner av att jag blir livrädd och drar den djupaste morrningen han kunde reste full ragg och rusar ner och börjar skälla - inte så som han gör när han larmar utan: ne nu jävlar! Vad du en är kommer du fasen inte hit och gör du det smäller de! Och den andra lilla tussen på 7kg stämmer naturligvis in och rusar efter...
Jag stod med hakan nere vid marken...Och vart mer skraj för att vad det nu var skulle bli förbannad och komma efter vajlo titus och mig själv!
Jag kutar till dörren och ingen hund jäkel följer med och med bröstet full med rädsla bara gapskrek jag efter Vajlo och titus som tur är kom vajlo som ett skott och jag hörde hur de braka till bland träden och straxt rundade även titus hörnet, jag slänger in hundarna och slänger igen dörren bakom mig och satte inte min fot utanför tills det vart ljust igen...Och det var absolut sista gången jag klivet ut i träskor själv med 2 lösa hundar när det kolsvart!

Jävlar va rädd jag vart!

Jag har kännt att de kanske skulle bli lite läskigt att flytta in till stan igen och bo själv...Har vant mig vid att ha någon.
Jag är inte ett dugg rädd längre, Vajlo är världens underbaraste mys unge som verkligen älskar alla, men jäklar när det väl gäller...Då backar han inte en cm och jag skulle inte kliva in genom en dörr som jag hörde honom igenom...! Det har fått mig att känna en stor trygghet inför flytten, det är inte så att jag vill att han ska vakta, han får gärna larma men inte vakta. Men trotts det känns det tryggt att veta att jag har "backup" om det skulle hända något.

Vajlo är den enda mannen för mig ;) ♥



Stjärnorna finns där

Idag hände det!
På en dag gick jag från arbetslös & "hemlös" till att få både ett jobb och en lägenhet!!!
En Jätte fin etta på 40kvm och balkong!
Äntligen ska jag och Vajlo fått nått eget igen och bara vara vi 2!
Tror att många av våra små "vardags problem" kommer att lösa sig av sig själva bara vi får ett ordentligt hem och en tryggeht. Det ska bli sååå skööönt!
Jag älskar min familj och mina vänner som verkligen har ställt upp och stöttat mig igenom dethär och jag vet att jag inte är riktigt där en men nu har jag kommit en bra bit på vägen tack vare er. ♥

♥

Äntligen har vi någonstans att vila, något att kalla hem

Mamma Gris

Under tiden då vi har bott här ute på landet hos mina föräldrar och rent allmänt så har Vajlo blivit en RIKTIG mammagris!
Han lyssnar gärna inte på vad andra säger åt honom och han har börjat söka mer kropps närhet hos mig.
Kanske är det för att jag själv börjat må bättre och vi har "hittat tillbaks" till varandra? 
kanske är det att jag kan lägga ner mycket mer tid på träning? 
kanske är det så att han söker sig mer till mig nu när jag är den "starka" i våran lilla flock och vill ha min trygghet istället för tvärt om som det faktiskt har varit ett tag när jag haft det jobbigt?
Hur som helst tycker jag att det är både på gott och ont, jag känner att vi har hittat tillbaka till våran dynamik och sammhörighet men sammtidigt kanske han behöver få komma o busa hos någon annan någon gång i veckan utan mig..
En sak är ialla fall skönt att han har verkligen blivit piggare och gladare sedan jag själv blivit det, han speglar väldigt mycket min sinnes stämmning och hur jag mår. Tycker det är helt faschinerande...
Tycker det är riktigt skönt att vi har börjat komma tillbaka till "vardags" livet och "till våra gammla jag". När jag varit som mest ledsen har faktiskt även vajlo varit rätt nere.
Lilla plutten...♥

Idag var vi inne i stan igen för lite fix och jobb.
Vi passade på att ta en sväng förbi grizzly för vägning och inköp av ben.
Han är en stadig grabb på 22 pannor!
Sedan vart det den vanliga vecko städningen på Åkeri;t och Vajlo hjälpte som alltid till och var jätte duktig, så här får han alltid sitta medans matte moppar golven:

mattes duktiga kille ♥


Toddlers and tiaras vs. Groomer has it

Satt och kollade på ett program som heter "Toddlers and tiaras" på TLC som handlar om föräldrar som tar sina barn till skönhets tävlingar, barnens ålder är från 0 och uppåt. Och det är skrämmande vad folk utstätter sina barn för!
Endel var fruktansvärda...Att sätta spraytan på sin 3 åring och spackla upp henne så hon såg ut som en levande barbiedocka eller sätta peruk lösögonfransar och "fake tänder" på sin 5åring då det fanns gluggar mellan hennes egna tycker jag är hel sjukt...Vad ger man för signaler till sina barn då? Det programmet gör mig illamående..Sen fast det ett fåtal som gjorde det endast för att barnen tyckte att det var kul känndes som att det ca 3% som gjorde det på "rätt sätt".


Sen satt jag och funderade ett tag, tankarna vandrade iväg till hundutställningar och vad folk faktiskt utsätter sina hundar för..Finns ett program som heter "Groomer has it" där en massa deltagare tävlar inom hundtrimm i en rad olika utmaningar. Och vart chockad av att se i ett avsnitt hur en av dom tävlande färgade hunden! Antar att jag varit lyckligt ovetande om vad folk gör med sina hundar i "skönhetssyfte".....Satt och reflekterade över just hund utställningar då jag själv har ställt ut min egna hund och kommer medverka på fler utställningar. Jag började tänka ordentligt, och jag kan lova er en sak att jag skulle aldrig tvinga Vajlo till utställningar om han hatar det. Och minns att när jag satt och tittade på allt som hände omkring såg jag även där folk som fick mig at få ont i magen vars hundar kröp fram och ville verkligen inte alls vara där medans husse/matte stod o skällde på hunden för att den inte gick fint brevid utan vart med släpat i kopplet..


Låt barn vara barn och låt en hund vara just det en hund!

Vårkänslor!



Idag har vi haft en helt underbar vårdag!!
Har suttit ute i solen nästan hela dagen, med Vajlo.
Och tror att till och med han hade vår känslor idag, han verkade ha hur mycket energi som helst!
Började med att ta upp träningen där vi slutade igår och efter en timme var han fortfarande på topp!!
Så fortsatte lite med lydnad och sen bus/avkoppling.
Men avkopplingen var alldeles för tråkig tyckte Vajlo så han tog saken i egna händer och sprang 5 varv runt hela gården i fullfart efter vi var klara!!
Fick hämta honom tillslut och nästan "tvinga" honom att sitta still i 10 min..:P
Avlämmningen av saker han ska hämta har börjat ta sig riktigt bra, har handtageting;en att tacka för det!
Har fått tipset att börja apportera ägg med honom så han blir mycket mjukare i munnen så det hade jag tänkt att börja med nästa vecka.
Lyckades knäppa några härliga bilder under dagen med.



Min busiga underbara knäppa choklad-pralin!

Häromdagen hände det som är så fruktansvärt irriterande!
Ni vet när man går på toan och inser att "faan toapappret är slut!!"
Då är det bra att man har en alldeles tokig och underbar choklad-pralin vid namn Vajlo!
Hör och häpna

Vajlo är en "utbrytarkung" och  är självlärd inom konsten att öppna dörrar, och för en gångs skull så är jag glad över det!
Jag fick Vajlo att öppna dörren in till toan där jag var,
försökte lära in vad en toarulle var från den tomma rullen,
skickade honom till andra sidan huset,
och en halvtimme senare kom han faktiskt tillbaka med en toarulle!!
Den var nästan helt söndertrasad men vad gör det han var verkligen min räddare i nöden!
Detta innebär att han måste ha gått till den andra toan i huset där toapappret finns, öppnat dörren in till den toan kört in huvvet i plastförpackningen och tagit ut en rulle!
Hur stolt vart inte jag?!
Duktiga Vajlo!
Jag lovar att detta var den första och sista toa-berättelsen ni fick läsa! ;)

Träning

Idag jag försökt att träna titus (mina föräldrars hund) och Vajlo samtidigt....Blir så impad av folk som har flera hundar och klarar av att träna dom ihop!
Sen tror jag att det kanske är lättare när man är ägare till båda hundarna och har samma tränings sätt från grunden...
Tänkte att jag skulle ta ett par konor och träna slamon med båda på så sätt kunde ja ha tränat passiv träning med vajlo då han skulle få sitte o vänta medan jag skulle försöka lära titus slalom....Trodde jag...När jag skulle ställa upp konerna gick Titus och puttade omkull dom och Vajlo snodde dom och sprang iväg med dom!
Så ja gav upp den idén ganska fort...

Istället började jag med en sökruta så båda kunde bli lite mer fokuserade och lite "lugnare".
Där efter fortsatte jag på att lägga "tyngden" på passiv-träning för Vajlo's del och titus försökte jag bara se till så att han fick vara med på ett hörn med lite godis letande och springade efter en leksak.
Jag satte i position brevid mig och där skulle han stanna medan titus fick springa efter en repleksak som jag kastade. Han har blivit klockren på det! han satt och röck lite det gjorde han men han lyfte inte på rumpan en enda gång!
Sedan körde jag "apport" med Vajlo vi kör på vädligt låg nivå lite "förträning" för själva apporteringen kan man säga. Han fick sitta igen medan jag kastade iväg eller gick och hängde upp leksaken i träd, och fick först springa efter den när han fått ett "varsegod".
Även det har han blivit skit duktig på, det behövs absolut filas på när han ska lämna objektet eller att han ska komma tillbaka direkt med det utan att springa omkring o fjanta runt, men det blir bara bättre och bättre!