En livsnjutare

Vajlo är en riktig livsnjutare som älskar att komma ut på landet.
Så fort vi åker till mamma o pappa och han hoppar ur bilen så ser man att det bara spritter i hela hans kropp, och sen kommer glädje rusen
Det bara lyser om honom och han springer 5-6 varv runt gräsmattan i full speed!
För honom finns det inget bättre än att få komma "hem" till Å.
På landet finns det bara 2 olika lägen, full speed eller sova. Vajlo föredrar det förstnämnda...
Han springer till allt! Springer ut genom dörren springer till matte springer bort och kissar och springer där ifrån jaa...Han springer till allt och då i full fart!
Vi har varit ute på landet i 4 dagar och haft det riktigt skönt.

Tog ett kort som alltid kommer få känslorna att svalla över för mig.



Vi gick till ett berg som ligger nedanför mammas och pappas hus dit jag alltid går för att rensa tankarna ända sen jag varit mindre och bodde hemma.
Där finns den finaste utsikten på hela gården.
Vajlo var som ett yrväder och sprang som en tok i dalen och hittade pinnar och kottar och var bara helt galet lycklig tills han kom till toppen av berget. På den högsta punkten där jag alltid brukar sitta satte han sig vädrade i luften blickade ut över vattnet, oändligheten och bara njöt
10min av stillhet gick.. Där satt jag tyst och stilla med min älskling och det lunget den minen och blicken han hade kommer jag aldrig glömma.
Det var speciellt för mig att dela det med honom och se honom så nöjd så lycklig och så lugn.




for a moment we where just shadows for the world to pass bye

Lite som HAN vill

Just nu har jag och mitt lilla kärleks monster en jobbig period.
Precis som rubriken lyder gör också Vajlo han gör lite som han själv vill just nu!
Han har 100 kilo bomull i öronen, gör en hel hop av sjuka saker som han aldrig gjort tidigare som att hoppa upp på soff bord/matbord tugga skor osv..
Med andra ord testar han verkligen sina gränser.
Härliga koppel promenader är bara ett konstant dragande och kissande.
Under träning är han ofokuserad och ovillig.
Gaaah jäkla tonåring!!!! ;)

Ibland kommer jag på mig själv att vara så frustrerad så att tårarna nästan kommer men när jag kommer på mig själv kommer där efter skrattet åt min egen dumhet. Dumheten att det självklart inte blir bättre för att man blir arg och frustrerad - då är det vel inte konstigt att han inte lyssnar?!

Tråkiga bråkiga koppel promenader har jag ersatt med fritt släpande koppel på "villkoret" att han alltid håller sig nära mig och det fungerar till min glädje hur bra som helst det var nästan ett helt magiskt tillfälle när han fick en kontrollerad frihet och jag en hund som var mer lyhörd och mer villig att samarbeta.
Tyvärr fastnar jag ibland och kommer inte vidare när vi kommer till "ett väg gupp" men när poletten väl trillar ner och man får ett bra resultat måste man faktiskt ge sig en klapp på axeln även om det är ett mini steg så är det iaf i rätt riktning... 


Är det något som jag verkligen lärt mig med en kelpie är att man måste verkligen ha humor och vara påhittig!



Hundsport

För en stund sen damp det nya nr;et av Hundsport ner i brevlådan och jag blev glatt överraskad när jag såg en artikel om en tjej som är på cykelsemester med sin hund runt om i Europa - det var samma tjej vars blogg jag suttit och läst!
Den här tjejen är så grym och jag är så galet impad att man vågar ge sig ut på ett sådant äventyr med sin hund!
För er som har missat hennes blogg, läs den!
Det är verkligen rolig och intressant läsning :)
--> http://matildaholger.blogspot.com/

Vill även ge en stor tumme upp för artikeln om blandrasaveln. Den va riktigt bra skriven och gav "chansen" till de som håller på med blandrasen att säga sitt i intervjuver.
Just det här ämnet har varit mycket på tapeten den senaste tiden, och jag tycker att det är bra att flera tar ställning och att det debateras av både "vardags svenssons" och mer insatta och kunniga personer. På så sätt kommer flera olika åsikter fram.


Mammas blandis Titus & min renrasiga Vajlo är bästa kompisar, för dom spelar det ingen roll i den stora frågan om rätt eller fel.
Men visst är det vel en värld med sunda friska hundar det som vi alla vill leva i?

Brist på vett

Nu har jag upprepade gånger de senaste veckorna träffat på folk med deras hundar som inte verkar ha något som helst vett i skallen, vilket gör mig förbannad!
De flesta sakerna som stört mig är sånna saker som jag kan tycka att man tar för givet och att det är så himla logiskt att en 5 åring kan se vad som är rätt och fel!
Vid 2 tillfällen den här veckan har jag råkat ut för diverse puckon vid framförallt rastgården...

Ena gången är jag, Vajlo en kompis och hennes hund + en till tjej med hennes schäfer tik i rastgården och hade knappt hunnit vara där mer är max 10min. Fram till grinden kommer en man med 2 st Aussies båda hanar i åldrarna 9-10 år. Min kompis som har en hane som inte är ett stort "fan" andra hanhundar med "attityd" (spänniga stroppiga) går lungt och trevligt fram till grinden och frågar vad det är för kön osv med andra ord allt är som det ska. Hon säger bestämt men väldigt artigt och trevligt att hennes hund går tyvärr inte ihop med andra hanhundar och säger att vi nästan precis kom och ber då honom att vänta i 10 min till. Mannen blir direkt otrevlig och börjar då tjaffsa om att det är hon som ska gå då det är hennes hund som inte går med andra och han menar då på att hans är jätte snälla....Där står det alltså 2 st Aussie hanar som visar tänderna och skäller så fort Vajlo går fram till grinden för att börja nosa genom gallret....Då det känndes lönlöst att fortsätta disskutionen med denna mannen som absolut tyckte det var min kompis som skulle gå fick ju då alltså vi gå ut...!!

Andra tillfället var jag i rastgården på kvällen med Vajlo & Shiva och vi skulle precis gå ut ja hinner koppla Shiva och in kliver en tjej med en Rottis från andra grinden utan att ropa o kolla om det är okej eller utan att säga ett ord..
Vajlo kutar iväg fram till dom med en gång innan jag ens hinner reagera som tur är slänger han sig alltid på backen och ålar fram den sita biten så ingenting hände..Shiva fick jag knyta i grinden och sen fick jag gå bort o hämta Vajlo. Enda kommentaren jag fick var vilken liten söt hund...Jag köper att hon kanske inte såg eller hörde oss då det började skymma, men om så var fallet ber man vel om ursäkt?!
Om inte - hur fan tänker man när man bara kliver in utan att kolla om det är okej först?!

Blir så trött på sådana onödiga händelser då det för de står regler uppsatta vid rastgården av en anledning..


Alla måste vi respektera regler och varandra för att man ska kunna fortsätta trivas i rastgårdarna.

Fredagsmys

Idag blir det fredagsmys hela dagen/kvällen!
Har tyvärr inget vettigt att skriva idag så lägger upp en bild ist :)
sometime's word is not enough to express my love to you puppy dog!