Snömys

Vi hade en härlig dag med Shiva idag med mycket mys och bus!


Världens bästa

Min hund är helt otrolig ♥ 

I 2v har han haft sträng vila som jag skrivit tidigare och varit så himla uttråkad.
Och nu är det mattes tur att bli sjuk.. Min medecin fungerar inte som den ska vilket gör att jag blir helt orkeslös och bara sover. Kroppen stänger liksom av och jag orkar knappt gå ur sängen för att gå till toaletten. Vajlo har då fått nöja sig med kortisar och sova han med, och han finner sig i det utan några som helst protester.
Han lägger sig på kudden brevid med ansiktet mot mitt och lägger en tass på min hand - precis som "mamma jag tar hand om dig" . Han följer varenda steg jag tar och lämnar aldrig min sida.
Jag vet att han har hur mycket energi som helst i kroppen och igentligen är jätte uttråkad och endå kryper han ihop nära mig och bara är.

Han är 100ggr mer än jag någonsin kunnat önska och jag är så lyckligt lottad ♥


mitt hjärta

Klättra på väggarna

Det är precis det vi gör här hemma, klättrar på väggarna båda två!
Eftersom vi haft pissväder här i över en vecka och Vajlo har sträng vila veckan ut för att inte riskera att han blir dålig igen så har det enbart blivit korta kissturer och direkt in igen. Vi har roat oss med att lära in nya tricks, men det ger mig en rejäl prövning när kelpieråttan är så jädrans snabbtänkt och lättlärd ..! Lär sig en ny sak på ca 10 min och efter ytterligare 10min så sitter det och han tycker det blir tråkigt...Fått en massa tips på roliga saker han kan lära sig och på andra tips som vi kan göra inomhus.
Listan har blitt rätt lång på blott en 2åring och mer ska det hinna bli!

"Trick" som Vajlo kan
;

Plocka i och ur tvättmaskinen
Ta av mattes strumpor
Hämta posten
Hämta sitt koppel och mattes skor
Plocka upp saker man tappar (bestick pennor nycklar ja i princip allt)
Stänga luckor
Städa (lägga sina leksaker i sin leksakslåda och mattes kläder i byrolådor)
Skall på kommando
Morra på kommando
Skämms (sätta tassen över nosen/ansiktet)
Spela död
Backa
Sitt
Ligg
Stå
Rulla
Snurra
Slalom
Tass höger/vänster
High five
Puss
Vi tränar på och ska lära oss;
Släcka lyset
Ta av matte en tröjja med dragkedja
Sitta fint (sitta på bakbenen med tassarna i luften)
Och finslipa på de ovanstående :)



Glömde näma att det var någon som väkte mig kl 3 inatt och Verkligen behövde gå ut!
Jag flög ur sängen för tänkte att han kanske va dålig i magen sprang ut med hun som fick va lös så han kunde springa o skita....Trodde jag....Han va bara pigg och ville ut o leka?!?!
Sprang omkring som en skållad råtta slängde sig ner o rullade på marken och där står jag i pyjamas nyvaken fryser arslet av mig i regnet och har en hund som VÄGRAR att gå in så fort jag ropade på honom och gick mot honom sprang han iväg med minen "haha du kan inte ta mig" fick kasta mig över honom när han la sig ner för o rulla en 30;e gång och kopplade honom. Tror ni att jag fick med honom?? Försök o släpa en 24kg hund som ligger ner "spelar död" och vägrar gå in.. Det hela slutatde med att jag släpade hunden i snömodden..
Så imorgon trottsar vi alla regler o tar en lugn men lång promenad innan vi båda blir tokiga! 


Bjuder på en film när vajlo hjälper till med tvätten som avslut




efter regn kommer solsken

För många så är fredag den 13;e en otursdag, men icke för mig!
Eller beror vel på om man ser det som att jag har otur 364 dagar om året och har tur 1 dag - jag är otursbarnet i dess "renaste" form för att jag är född fredag den 13!

I fredags vaknade jag upp efter en natts dålig sömn.
Ja låg på helspänn hela natten så fort vajlo rörde sig eller suckade, han hade så ont att han vägrade lägga sig 2 timmar innan han tillslut kunde lägga sig ner för o somna.
Jag blev väckt av försiktiga pussar och en viftande tipp - vajlo mådde redan lite bättre.
För att forstätta bli på bra humör insåg jag att solen sken och ordspråket "efter regn kommer solsken" dök upp i huvudet. Det kom i dubbel bemerkelse då "olyckan" inträffade dagen innan + att det regnade och nästa dag sken solen och vajlo var redan bättre!
Under dagen hittade jag 2st hurtta västar till kanonpris och ringde mamma för o fråga om ja kunde få låna pengar och fick till svar att jag kunde få dom och "ett par av dom där byxorna du tjatat om" så gick även in och beställde ett par svarta bobergsbyxor!
Bästa
mami
Som grädde på moset hade min as snygga nya jacka kommit! ^^

Vajo har fortsatt att gå åt rätt håll och viftar på hela svansen (fast den är stum längst upp) och är pigg glad och busig. Om han inte är helt återställd och rör på hela svansen om ett par dagar blir det att åka tillbaka till vet. igen!

Så planerna för veckan är mer vila.
Både Vajlo o jag börjar klättra på väggarna här hemma...


snyggingen med nya fästinghalsbandet

är det inte de ena så är det de andra


Efter att ha behövt blivit vansinnig och stått o tjaffsat med en hundrädd veterinär i över en timme fick jag tillslut något som är så nära ett intyg jag kan komma.
"Saknar l1 i höger underkäke. Har enligt ägaren slagits ut i helgen. Såret är nu läkt men har sett bilder på hunden då han har permanenta tänder och fullt uppsättning av tänder. Hunden är född med alla framtänder. "

Med pappret i handen tog vi oss den långa vägen hem med buss och promenad i det vidriga kalla regn vädret.
Och vad händer när vi kommer hem? Jo jag märker att vajlo beter sig konstigt. Han vandrar runt vänder sig mot baken hela tiden och svansen bara hänger - han har troligtsvis blivit kall och fått vattensvans .
Så det blir ett par dagar med smärtstillande och mycket vila så hoppas jag att det blir bättre, annars får jag vel krypa tillbaka till veterinären..
Jag hoppas att det "bara" är vattensvans så det inte är någon värre skada i ryggen osv. efter krocken i rastgården. Han har ju galet hög smärt gräns när han inte ens rör en min när jag kännde igenom kroppen och extra mycket i bakdelen om han har så ont i svansen lilla gubben 



Bildbevis

Personligen tycker jag att det syns rätt tydligt vart tanden suttit och även att det är märke även om det idag är ett litet..?
Det hände ju trotts allt i söndags så det har hunnit att gå 4 dagar ..
Vad tycker ni?
Har vet. rätt att hålla på intyget för att det är svårt och se, eller tycker ni som mig att med beviset i munnen + tidigare foton och utställningspapper så är det solklart ??

Efter

Innan

dag nr. 3


Olycksbarnen ..

Vill börja inlägget med att skicka en stor kram till matte Marie & vajlo's syster Visa som är hos veterinären för att hon fastnade på glas/metall som låg på marken o skurit bort alla trampdynor på höger bak å förlorat en klo !
Hoppas att allt går bra och att visa mår bättre, vi tänker på er ♥

Jaa veterinär besöket igår gick inte riktigt som väntat ...
Gick därifrån 800:- fattigare och utan tandintyg..
Veterinären sa att eftersom det inte fanns några rester av tanden fick de inte intyga att det suttit en tand där, trotts att jag hade med bilder på vajlo när han har tanden, papper från utställningar och så klart vajlo.
Hon sa även att hon till 98% kunde säga att det inte skulle bli några problem för oss med utställning + en kopia på hans journal att jag sökt för en tand skada och att "det finns en skada" men fortfarande kunde hon inte skriva ett intyg.. .Jag gick inte dit för att jag tänker gå till utställningar för o chansa jag kom dit för att få en slags av "garanti" - för attt få det förbannade tandintyget!

När jag kom hem ringde jag till skk ochställde frågorna "hur ska jag gå tillväga nu" och "hur ställer ni er till detta,jag kan ju inte ha den första utställningshunden med en utslagen tand".
Jag fick till svar; Säger vet att de inte kan fixa intyg pga att det inte finns några rester av en tand så är det så. Vi kan inte trolla med knäna och du får helt enkelt åka på utställningar och prova.
Vilket jävla svar av utställningskommiten?!

Idag har jag ringt runt till alla veterinärer runt norrköping för o kolla om det kan fixa intyg åt oss utan större framgång. Lägger mina allra sista pengar på en ny tid imorron hos distriktsveterinären och hoppas på större tur där.

Blir så förbaskad på mig själv att jag inte kan stå på mig och prata för mig själv!
Hade jag kunnat det hade jag troligen haft det där jäkla intyget nu och jag hade inte behövt leva på vatten o skorpor resten av månaden ..
Blir
galen om jag inte får intyget imorron !



Hela arsenalen ..


glad kille med alla tänder på rasspecialen i aug.

Pratade med vet idag ...Var helt skogstokig när ja la på!
Människan jag pratade med var otrevlig och verkligen INTE tillmötesgående..
Jag ska fatta mig kort -hon påstod att man inte kunde intyga att det suttit en då det inte finns några rester kvar av tanden TROTTS att jag har intyg från diverse utställningar om att han är fulltandad och har korr. bett och TROTTS att man tydligt ser att det suttit en tand där. Och hon sa bestämt nej utan att dom ens sett honom, hon frågade inte ens vilken tand det var! 
Och hon bad heller oss inte att komma in för att kolla så inte roten är kvar eller om det finns risk för inflammation... Så jävla dåligt!
Ja menar hade det aldrig funnits någon tand hade det ju inte varit en glugg?! SNARK

Vansinnig ringde jag till en annan klinik och fick prata med en MYCKET trevligare och hjälpsam telefonist. Vi fick en tid imorgon och hon trodde inte att det skulle vara några problem att få några papper då jag hade papper från olika domare. Fått mycket stöd och tips på FB tack allihopa ♥ och fick även tipset om att ta med bilder på där man ser att det suttit en tand där, och som Gunvor skrev har ju vajlo sitt egna ID - den vita fläcken på bröstet som gör att de ser att det är han på korten och inte säger "men det kan vara en annan hund på bilden och vi kan inte styrka att det är din hund"
Så imorgon halv 11 åker jag och vajlo med hela arsenalen (papper, foton stöd av snälla mormor) till vet för o fixa de där jäkla papprena!!!
Håll tummar o tassar!

Måste ju även säga att SVEKKS framsida är ruskigt snygg med ;)
http://www.kelpieklubben.se/

SKIT !

Ååååh vilken klant till hund jag har!
Idag var vi ute och busade med boll och jag kastade bollen och vajlo dök efter den som vanligt men kommer tillbaka och saknar en tand! Han hade på något sett lyckats slå ut en liten framtand på undre käken när han dök ner efter bollen.....
Och igår sprang han ihop men en annan hund i rastgården och fick en kal fläck på baken ...
Det kanske är dags att jag virar in min hund i bubbelplast ??
Klantarslet i sig har inget ont eller några blessyrer (förutom) de ovannämnda och är precis lika glad och bäng som vanligt.
Det blir att åka till vet imorron o skaffa tandintyg och hoppas att detta inte kommer påverka på utställningar....

nästan exakt så här såg scenariot ut .. klant ..

allt & lite till!

Igår fick jag tillbaka hoppet på mänskligheten!
Va inne o kikade på blocket förra veckan och hittade en anons där det såldes diverse hund grejjer bla. matställning med matskålar som ja va sugen på. Jag började som spekulant men drog mig ur då jag kände att pengarna inte räckte till. Av denna underbara människa får jag som svar på mitt mejl (om att jag nog trotts allt inte hade råd) att jag kunde matbaren med skålarna och resten av de saker som fanns om det passade min hund! Helt överlycklig tar jag mig för att hämta sakerna av denna underbara människa och kom hem med; 2st koppel, 1 spårsele, en klicker, 2borstar, 2 rostfria matskålar och själva ställningen!
Tack tack tack snälla du!

Sen hade jag turen att klicka hem ett nytt bärnstenshalsband mot fästingar till Vajlo för bara 225:- som jag håller tummarna för ska fungera så man slipper alla kemikalier och skit!
Fick nys om detta halsband helt nyliget och tycker det låter helt fantastiskt att man skulle slippa, medel och andra halsband med "gifter" i! 
Någon som har sånt halsband på sin/sina hund/hundar??
Har det fungerat för er och vad tycker ni??



Hade nog turen på min sida igår och fick även hem en "trådback" för 145:- !
Så idag blev det ut med det gamla och in med det nya.
Rensade bort 2 papperskassar med kläder och fick in trådbacken i min enda garderob där jag la alla hundsaker (tackar erika för den fantastiska idén!) och vilken platts det blev över!




Nyåret har varit tufft för stackars Vajlo.
Här började dom smälla raketer redan 2v innan och de smäller fortfarande om kvällarna...
Han reagerade mycket på fyrverkerierna i år och var rädd trotts då jag förberett honom månader i förväg med fyrvereriljud på sterion och ordentlig aktivering dagen innan och nyårsafton.
Han skakade och sprang in i badrummet, men efter jag hämtade honom la honom lungt på golvet vid mina fötter och strök honom lungt vid mungiporna och mellan ögonen (så gör jag när jag vill att han ska varva ner eller när vi myser) slutade han skaka och låg kvar. Han har inte varit lika berörd efter nyår även om han stannar upp och tittar sig omrking när det smäller, men jag köper nog ett DAP halsband till nästa år för säkerhets skull. 
Detta var första gången som Vajlo sökte min hjälp och inte klarade av att hantera situationen själv.
Annars kastar han sig i med huvudet före i allt för att ta sig igenom det galant på egen hand utan stöd.
Tyckte så himla synd om honom, och hoppas det blir bättre till nästa år då förra året och Augustifestens fyrverekerier inte varit några problem.

Vet inte om rädslan kanske har lite o göra med perioden som han är inne i nu.
Det är som han är inne i en ny "spökperiod" fast inte på riktigt samma nivå.
Rastlös fast endå otaggad och okoncentrerad, stört sig på konstiga ljud mm. vilket även har avspeglats på träningen...
Sjukt ointresserad och helt otaggad bestämde jag mig att lägga lydnaden på is ett par veckor och köra på kontakt övningar och "avståndskommandon" och bara allmänt roliga saker och kravlösa lekar.
Tycker det börjar ge resultat då han på eget initiativ gör ingångar och sätter sig i position. Han får helt enkelt "böna & be" lite efter träningen och när han tar egna initiativ belönar jag massor kör en grej och sen åter går vi till buset eller det vi håller på med tills han gör samma sak igen.
Jag är väldigt noga att bara använda de super roliga lekarna/belöningarna när han tigger om träning och utför dom rätt och med rätt attityd - att han verkligen vill och tycker det är roligt med fin kontakt.
Så tyvärr blir inte debuten den 12;e feb hos lisbeth utan vi tar det lungt och får se när det blir. Tror vi ska åka med upp och titta, fick erbjudande att åka med Anna & Max! :)

Vi fick nöjet att träffa Anna & Max igår vi tog en sväng till fotbollsplanen så doggsen fick busa.
Är grymt imponerad att 2 okastrerade hanar i samma ålder fungerar så bra ihop!
Kan de va att de är av samma ras o pratar samma språk? Har ju hört att kelpies är lite utav rasister ;)
Det var en del "dansande" och ridandes från vajlo's sida...Men många inviter till lek, strosandes med varandra med sniff och kiss och tyckte att de respekterade varandra i slutet då vajlo tom pussade max i örat och på nosen och båda låg o rullade på marken o mojsade :P
Är så glad att vi träffat dom och att dom fungerar så bra ihop, det är så skönt att dela med sig och fråga om hennes gör lika dant och dela med sig av tips och bara allmänt prata kelpie! :)

Det blev en salig blandning av allt idag och sätter punkt med en bild på Prinsen himself.