Älskade skit träning

Idag skulle vi äntligen få hjälp med lydnaden och mittt as-kassa "torrgående" !
Men...Vajlo va inte alls på humör och hade ingen som helst koncentration - ett fenomen som aldrig tidigare har inträffat.
Så det blev inte så mycket med det.. Istället briljerade han o satte apporten klockrent som vi bara tränat på i 2dagar!
Vilken annan dag som helst hade jag dragit nått gammal över mig och tjurat rätt mycket resten av dagen och suttit o grubblat mig grå varför det inte gick idag. Istället är jag glad över att det blev som det blev idag.
Jag fick lära mig nått nytt och det kom fram andra saker som jag inte tänkt på tidigare och som vi ska träna på ist.
Att sedan veta problemet och ha en bra lösning hjälper mig att se framåt - för han kan och det han inte kan det lär han sig sig så jäkla fort att jag inte ens behöver grubbla eller oroa mig för det.
Älskar den snabba smarta kelpie hjärnan ;)

Vi sket i lydnaden idag helt enkelt och gick en liten promenad med Nettan och på vägen hem så ägnade vi en stund bara till varandra, (jag & vajlo) sket i allt och bara la oss på gräset och gosade.

Så även om träningen blev skit så blev det på det stora hela rätt bra endå. :)
Trevlig helg allihopa!

Känslan som uppstår

när du har din hund lös och en annan kommer rusandes mot er och din hund lägger sig ner på backen tittar mot
dig och följer med när du går åt andra hållet trotts att den andra hunden står 2m ifrån er och tok skäller - stolt!


lill apan

tänk va fort man glömmer ... <3


Trötta!

Blev en jätte härlig promenad i skogen med Anna max & pepsi, och grabbarna tog premiär doppet! Vajlo var crazy happy över att få bada ;) Sen fick alla 3spelet i skogen ...:P Fan va vi garva åt dom!
Grabbarna skötte sig Jätte bra och va snälla och accepterade varandra.
Vi själva (anna och jag) lyckades gå lite vilse och stötte på "vildsvinsmannen" mitt inne i urskogen som minsan inte kunde förstå att vi vågade ha våra hundar lösa och ännu mindre ville acceptera när vi sa "men våra hundar sticker inte efter nått" ...! Efter en stunds predikan om vildsvin och att dem kryllade i skogen fick vi äntligen lämna honom där i skogen! Och på nästan en promenad på 8-9km mitt i skogen så såg varken vi eller hundarna några vildsvin..
Finns mer att skriva om men är heelt slut så bjuder en bild på dom fina jyckarna ist.
Tack Anna & grabbarna för en härlig tur! :)

sol !

Helgen har varit kanon skön som vi har spenderat ute på långa promenader!
Hade med mig kameran och tog några fina kort under lördagens promenad runt min fina stad Norrköping 
tryck här för att titta på bilderna




suck ..

vart är den där bilen det där körkortet och dom där pengarna?!
Behöver ju dom för att kunna vara med på dom sakerna som ligger på min "lilla" önskelista för i vår....

http://www.skogsborg.net/clinic-i-grundtraning-for-tavlingshunden/
http://www.rostaggens.com/inbjudan.new-page.html
http://kelpieklubben.se/aktuellt/inbjudan_SVEKK_Utstallning-SV_WEBB.pdf
http://kelpieklubben.se/klubben/aktivitetsomraden/sodra/sodra.html



Det är vår när..

.. den läskiga fågeln som brukar iaktta mig när jag är på balkongen har kommit tillbaka efter vintern!


Vi har haft två underbara dagar med underbart väder! Och det verkar bli lovande väder till helgen med.
Igår var jag och Vajlo på middag hos min mormor och morfar, efter det blev det en heldag ute i solen och picknik med Natta. När vi var ute kom det fram en barnfamilj med två små pojkar och frågade om de fick hälsa på Vajlo. Vajlo som tycker barn är mysiga la sig på sidan och lät barnen klappa medans han försiktigt gav pojkarna en varsin försiktig puss på handen - mys hund! <3

Idag har vi bara njutit och mest varit på balkongen, men imorron blir det banne mig skärping och lydnadsträning!
Vi har varit lite dåliga på att träna lydnad den här veckan så nu vet vi vad vi ska göra i helgen ;)


grabben som kan konsten att njuta

Helgen och början av en ny vecka

I helgen bevisade Vajlo för mig hur mycket han har vuxit och hur långt vi har kommit.

Vi började fredagen med att göra ett härligt lydnadspass. Vajlo var taggad och körde till 100%.
Jag är så tacksam över att jag fokuserade på vajlo's passivitets träning när han var liten, för han kan gå från 0-100 på några sekunder och kan lätt "tagga över". Så kommer det nog alltid vara för det är sån han är, men där emot så räcker det med några sekunder och en lugn tillsägelse följt av lugnande strykningar innan han är tillbaka på en hållbar och inte någon stressande nivå.
Efter träningen gick vi en lugn kort promenad och jag hann att reflektera över just detta.
Det har tagit kortare och kortare tid för honom att lugna sig under 2 år och när vi började träningen när han var liten och han gick över "stress" gränsen tog det lång tid för mig att börja lugna honom och ännu längre tid för honom att komma ur stressen. Vi har helt klart gjort framsteg :)
På kvällen fick Vajlo följa med till en kompis där vi åt middag för att fira av en tjej som flyttar till Barcelona.
Vajlo skötte sig exemplariskt och var jätte lugn och snäll.
Ännu en sak som jag märker kommit av mognaden. Ett tag kunde jag knappt ta med honom till andra för att han blev så "crazy-happy" och var skit jobbig! Nu märker man knappt att han är där.

lördag kvällen hade vi spelkväll hemma hos mig och åt god mat och drack vin.
En av tjejjerna hade med sig sin söta lilla "trasselsudd" ( okastrerad shitzublandning) Nisse med sig.
Jag började med att dela av lägenheten så att dom fick känna av varandra lite och för att jag skulle få känna av Vajlo. Till en början reste han vartenda hårstrå på kroppen och mullrade som en mastiff bakom grinden när nisse gick fram. Efter en tillsägning la han sig ner och sa sen inget mer.
Jag lät det gå någon timme innan de fick hälsa på varandra.
(för jag kunde inte låta detta ypperliga tillfälle passera att visa Vajlo att jag bestämmer vem och vilka som är välkomna hemma hos oss vilken hund det än är och att det är okej.
Jag litar på Vajlo till 100% och han är alltid super tydlig med vad han tycker, jag kommer aldrig att "tvinga på honom" att vara med hundar han inte tycker om men jag tycker det är viktigt att lära honom att acceptera andra hundar i rastgården som hemma.) - Lång parentes!
Jag tog bort grinden och satte mig på golvet och lät sedan nisse komma in. Nisse visste inte riktigt hur han skulle bete sig och jag såg snabbt att jag skulle behöva hjälpa Vajlo ifall nisse inte kunde läsa vajlo.
Vajlo var stel till en början och sniffade igenom nisse för att sen slappna av och tom göra en lekinvit.
Han var jätte duktig och snäll trotts att Nisse inte var så duktig på hundspråk. Efter en liten stund (några minuter) såg jag på Vajlo att han tyckte att det blev jobbigt och att nisse var för på, så då ställde jag mig bara framför så nisse inte kunde komma åt vajlo och vajlo la sig bakom mig. Där satte jag punkt och lät vajlo vara ifred med "flaggan i topp". :)
För mig är det viktigast av allt i en sån här övning att Vajlo ska respektera den andra hunden och ännu viktigare att han hela tiden känner sig trygg i situationen. Eftersom han hela tiden är så tydlig så är det aldrig svårt för mig att läsa honom och situationen i sig.
Jag har lärt mig så mycket i hundspråk bara genom att titta och läsa Vajlo.
Är imponerad av mig själv och av vajlo att vi "löste" en situation från det att han står o morrar med rest ragg till att han ligger på golvet för att göra en lekinvit till samma hund som dessutom är en oskastrerad hanhund som han tidigare inte har täffat.

Mån/idag (tisdag) har vi inte gjort många knop. Igår körde vi stadsträning mitt i city (passade på när jag endå skulle till f-kassan fö o lämna papper). Vajlo var som alltid jätte duktig och brydde sig varken om alla människor eller spårvagnar. Idag har vi slappat hela dagen. Vi gick fram och tillbaka till jobbet (9km) vid 7 för kvälls städning sen var vi båda möra i kroppen när vi kom hem. Vajlo fick ha på sig klövjeväskan som han fick för ett par månader sen med ca 1kg i vikt (började med tom väska och har ökat med 100g i taget). Han är så söt när han har den för han riktigt stoltserar med den som att "kolla in min snygga väska och visst är jag duktig!"
Tror nog att vi (läs jag) kommer vara lite stela imorron trotts stretching!!

vill!

Åhh vad jag vill åka ---> http://www.kelpieklubben.se/aktuellt/inbjudan_SVEKK_Utstallning-SV_WEBB.pdf
Attans att jag varken har bil eller körkort! :'(
Någon annan som ska som vi kanske får åka med?



Idag tog vi en tur i skogen med den nya klövjeväskan!
Vajlo brydde sig inte alls om väskan (förutom cp rycket när jag tog av väskan för lydnadspasset) och gick lös vid min sida genom hela skogen. Sen körde vi ett kort lydnadspass med fokus på hopp över hinder då det finns en jätte stor gräsplätt (där jag tappade min telefon som vajlo hitta om ni minns) men hinder som är gjorda för hästar. Så vi passade på och han var klockren, tills han tyckte att det var mycket roligare att spela clown ^^
Men det var nog mer ett "matte nu har vi kört detta lite för länge och det börjar bli tråkigt!"



hunden som inte vet vad ordet graciös är ?

mamma gris

Natten som min stackars mor och far fick genomlida med vajlo lät inte rolig .. Han tyckte att det var läskigt att sova borta utan sin mami så han hade trampat runt hoppat upp och ner från sängen gått fram o pussat mamma o pappa i ansiktet så fort de rörde sig mitt i natten.
Låter som när Vajlo var liten och vi sov borta och han inte kunde koppla av ..
Och sen han kommit hem har han varit en riktig teater apa för att få min uppmärksamhet! Måste börja "lämna bort" honom lite oftare så han även kan vara trygg utan sin matte.
Är iof inte så konstigt att han blir så. Jag har ju alltid varit hans trygghet och det är ju bara vi 2, sen är jag hemma hela dagarna och när jag ska iväg följer han nästan alltid med.
Nått vi måste träna på helt enkelt!
mattes chokladpuff

tomt

Idag kom min mamma in och hämtade Vajlo, matte är sjuk så Vajlo fick en dag på landet. Det var skönt att inte behöva ha dåligt samvete men fy så ensamt det har varit! Vad gjorde jag om dagarna när jag inte hade Vajlo och hur ensam måste jag inte ha känt mig!! Fick en rapport om att han hade varit bråkig och olydig..Han hade vaktat gården och sprungit iväg för att köra bort inkräktare iform av en ryttare med häst och en man på promenad med sin hund. Min stackars mamma fick skrika sönder halsen utan framgång eftersom Vajlo varken lyssnade eller ens ägnade mamma en blick. Undrar om Vajlo tänkte att han skulle "ta chansen" att vara "chef" och göra lite som han tyckte eller om han bara helt enkelt kommit in i ännu en slyngel ålder?? Det kommer bli tomt i sängen i natt men som tur är kommer han hem imorron min skrutt.

Show some f**king respect !

Kom igen hund folket ute i sverige...Jag skiter fulllständigt i att din jycke är liten och inte kan göra "mycket skada". Det är INTE okej att ha dina chihuahua/or lösa om du inte kan kontrollera dom/den!
Idag är  det 5;e gången som jag träffar på någon som har sin lilla jycke lös som kommer springandes mot oss för att ställa sig o tok skälla o göra nervösa utfall mot min hund..Och det är inte bara en o samma person utan det är nu flera olika....Blir så jävla förbannad.
Jag är så glad att jag har väldens coolaste hund som bara står o fån glor på denna lilla sak med minen "men är du dum i huvvet vad vill du??" lös som kopplad.
Jag undrar vad dessa människor skulle tycka om det istället var min hund som springer fram till dom och står mitt i ansiktet på deras egen hund o skäller?? Antagligen skulle det bli ramaskri när jag själv står kvar på mitt ställle och lojt ropar men vajlo kom nu då...För det är precis vad dessa männsikor gör. Dom springer inte efter för att få tag i hunden, nej dom står kvar alternativt går åt motsatt håll!!! Någon ursäkt har jag heller aldrig fått..
Detta är inte försvarbart bara för attt era hundar är små, fy skämms!!
Nästa gång kanske det inte är en lugn matte med en snäll/trygg individ som era hundar springer fram till, bara för att eran hund inte blir skadad betyder inte det att ni inte förstör för andra.

clown

Idag har jag skrattat så tårarna har sprutat åt min galna hund! 
Han har varit helt tossig hela dan <3
Vi åkte till djurmagazinet för att köpa en riktig apportbock och för att byta ut klövjeväskan, som vanligt blir vajlo som en mask (öronen bakåt viftar så mycket på svansen så hela kropper svajjar) när inför synen av nya männsikkor som han inte känner. :P Han hade inte speciellt svårt att charma personalen.. ;)

När vi kom hem var det borst, kloklipp och ett bad som väntade. När vajlo var färdig badad fick han spelet!! Han fo omkring i badrummet och gnodde sig mot väggarna golvet och elementet för att gnida sig torr och när jag la handduken på honom vred han sig som en ål för att bli torr och hoppade omkring som en rodeo häst! Ju mer jag skrattade ju mer höll han på!
Det hela slutade med att jag låg dubbelvikt på badrumsgolvet och skrattade så tårarna sprutade och vajlo for in till sängen för att gnida sig torr! :P
Och när jag tog på honom täcket till kvälls promenaden trippade han omkring som en liten paradhäst och viftade på tippen, jag skulle inte bli förvånad om han trippade o nynnade på "I'm so pretty i'm so pretty.." och när han stannat för o kissa så började han sprätta men slutade med att stegra i luften som en häst!
Hahaha så jäkla rolig han såg ut han har varit en riktig clown hela dagen!
Nu ligger han ihoprullad under en filt med sitt huvud i mitt knä och ylar o skäller i sömnen :)

Min älskade knäppis

a small step

Helgen som skulle tillbringas i skog o mark med massa massa träning blev istället soffan för en sjuk matte...
Så det blev ingen träning, men Vajlo var endå överlycklig att få vara på landet och att få vara ute o strosa hela dagarna. Så skönt att bara öppna dörren och släppa ut honom utan att behöva tänka på grannar eller bilar eftersom mamma o pappa bor långt ute i skogen.
Det blev några kortare promenader för mig och då passade jag på att ta några sjyssta kort.
Idag har vi kört många korta pass med "apporten" (en muddler för tillfället eftersom jag inte köpt en riktig än..) Vajlo griper den och håller kvar men släpper efter en stund så vi tränar att han ska hålla kvär längre och längre. Redan efter bara idag gick vi från 2sek till att han håller den i 10sek - det går frammåt!
Börjar redan oroa mig för om vi kommer hinna bli "klara" till tävlingen tiden bara springer iväg och jag börjar känna mig stressad...Vi får ta det som de kommer helt enkelt men jag hoppas att vi kommer kunna köra till 100% och att känna oss fullt redo.
Så är det nåra här i stan som vill komma o träna med oss är ni varmt välkomna! :)
Bilder från helgen


Mot å!

Nu är det fredag och vi åker ut till landet och ägnar helgen till lydnad och sök!