Hur lär ni in vittringen?

Idag packade jag väskan och tog bussen upp till bruxa.
Det var flera månader sedan vi var där och nästan lika länge sen vi la tid till ordentlig lydnadsträning. Det har helt legat på hyllan hela semestern, så med tanke på det är jag nöjd över att så pass mycket sitter så bra som det gör! Min plan var att köra igenom lydnadsprogrammet från början till slut utan belöning eller uppehåll.
Tanken var att se hur vi låg till och sedan "nöta" de moment som behövde träning. Allt gick riktigt bra men han höll inte riktigt ihop till slutet och blev fort trött vilket är förståligt eftersom vi inte gjort någon huvudträning alls på flera veckor. Så rutan och fjärren tog stryk och det fick vi nöta på. Vi gick av planen, och Vajlo fick en stund vila. Jag satt där och rullade tummarna i ca 30min (vi vart HELT ensamma på klubben) och kom på mig själv att i huvudet visualisera ett träningspass om jag hade haft "hund nr2". :P Kan man bli mer redo än så?! Näe nu är det snart dags att ta tag i den där tillökningen av flocken ;)
Efter vilostunden gick vi på rutan och fjärren. Rutan var precis som jag trodde, han blev för trött och tänkte inte efter andra skicket gjorde han rätt gick in i mitten på djupet och vände sig så fort jag sa "stanna" men la sig, 3 skicket var samma och där fick jag ett stående och 4 skicket för att befästa det var som en dröm. Han vet och kan men man märker som sagt att vi haft semester ett bra tag. Fjärren var lika som rutan han var för seg i skallen där fick vi kämpa lite mer och var det en perfekt fjärr satte han sig innan kommando och gjorde vi om det låg han bara o dumglodde på mig när jag sa "sitt". Jag fick gå tillbaka så det bara var en meter imellan oss han fick göra rätt få en liten belöning sen gjorde vi om det "på riktigt" och när jag återgick fick han slutebelöningen när han låg kvar på backen. Där avslutade vi hela träningen tog en mysstund i gräset och åkte sedan hem. Momentet som överraskade var hopp över hinder med sättande. Det var klockrent med en gång och det har vi nästan inte alls tränat öht då jag varit dålig på att åka till bruksan och vi haft problem med att han sätter sig snett och för nära hindret. Så over all hade vi en bra känsla och var "ringrostiga" inget som lite rutin kan råda bot på.

Hade även tänkt att lite försiktigt börja lära in nya moment ifrån lydnadsklass 3. Så nu skulle vilja ha massa tips på hur ni har lärt in vittringen? Vi har inte börjat alls så skulle vara kul att få läsa lite olika metoder och tips. :)
 
 

One in a million

I 2 dagar har vi båda spenderat mycket tid i sängen och i soffan ihop och bara myst och sovit mycket Vajlo och jag. Jag vaknade i morse av en blöt nos mot kinden och därefter ett sms av Anna som undrade om vi skulle åka o bada efter hon slutade jobbet. 
Så runt kl 1 packade vi ihop oss och åkte iväg där vi till vår glädje insåg att vi var helt ensamma! 
Kelpie grabbarna var lyckliga att få bada och lilla pepsi var i och badade han med, alla 3 i sina rosa snygga flytvästar, dom var så söta! Vajlo var som vanligt mer i vattnet än på land och var helt slut när vi kom hem efter allt simmande (han simmar i stort sett konstant hela tiden..)
 
 
Vi la oss ute på balkongen och somnade båda 2 ett par timmar, vi gick upp för o käka middag och sedan bar det av för en långpromenad med Helena.
Innan vi gav oss iväg gick jag in i badrummet o satte mig för att sätta på ett par strumpor, jag ser att Vajlo styr med något i hallen och när jag tittar upp kommer han mot mig och börjar dutta med näsan mot min arm. Jag frågar vad det är och håller fram handen och då spottar han ut 1cent som jag måste tappat på golvet när jag packade upp väskorna tidigare idag! Han är helt otrolig den där hunden, han har gjort så tidigare när vi stått i trappuppgången och jag plockat fram nycklarna och då spottat ut en Hårnål (!) i min hand som jag måste tappat när jag tagit ur nycklarna ur fickan <3 Han är så himla duktig och så söt när han gör såna där småsaker som att plocka upp kopplet från golvet och ge det till mig när vi ska gå ut på promenad och jag håller på att ta på mig mina skor. Min fina prins, han är verkligen en på miljonen och hans lycka att plocka upp saker som jag tappat och försiktigt lägga det i min hand är bara så himla gulligt <3
 
 
Har era hundar några såna där speciella tricks/färdigheter som bara gör att ni smälter? 

Massuppdatreing!

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev några rader här inne, har haft fullt upp med att göra saker och att inte göra någonting alls! Mycket roligt har gjorts, 3½v sedan var det premiär för Bråvalla festivalen här i Norrköping, som jag var på i 2 dagar och då var Vajlo hos Tonna & Rosmarie. Han hade det jätte bra hos dom och hade skött sig bra. De hade både varit is kogen på långa promenader och åkt iväg för o bada! För 2½ vecka sedan gick jag på semester.
Den första veckan spenderades mestadels på landet och i slutet av den var vi på ett underbart bröllop för mina fina vänner Annsofie & Gustaf.
I måndags packade jag en stor resväska och pussade av min älskade lilla kelpie vi låg flera timmar ute på gräsmattan och bara gosade, i tisdags åkte jag nämligen till Malta!
En vecka av sol och bad gjorde gott för både kropp o själ, men det har varit varmt! Mellan 35-38 grader har det varit i stort sett varje dag man har verkligen badat i svett! Vajlo har varit med min syster och de har varit mycket ute på landet. Fick precis en uppdatering om hur det har gått, fick svart på vitt som jag alltid vetat att jag har en väldigt bestämd herre som vet vad han vill. Han har haft knäck i öronen och inte lyssnat alls! Jätte kul att lämna bort honom när han testar så fort han får chansen :P De sista dagarna sa de att det varit tydligt att han saknat sin matte och igår på dagen hade han suttit på landet stirrat ner mot vägen och börjat gnälla. Lilla hjärtat! Han som aldrig säger något o absolut inte gnäller! <3
Igår kl 00.00 steg jag ut från flygplatsen i skavsta och möttes av pappa och en mycket glad trött och förvirrad kelpieplutt. Det enda jag kunde tänka när jag såg honom var "jisses var han verkligen sådär stor när jag lämnade honom?" han är alltid en plutt i mina ögon! Han blev tok glad när han såg mig och efter några pussar tittade han förvirrat på mig som "vart har du varit, varför lämnade du kvar mig?" Vi packade oss in i bilen och åkte hemmåt. Väl hemma delade vi på McDonalds och gick o la oss, det har inte varit mycket vift på svansen och jag misstänker att jag kommer ha en mycket trött och halvsur kille de kommande dagarna. Och imorse på promenaden fick jag minsann se hur bråkungen har varit i veckan medans jag varit borta. ;)
Resten av semestern ska vi bara mysa och ta det lugnt förhoppningsvis lite träning och en tur ut på sjön.
Trots en underbar utlandsresa är det så himla skönt att vara hemma igen!

Här kommer lite blandade bilder från vad vi haft för oss de senaste veckorna.

Bråvalla


Bröllop

Dagar imellan

Malta