Sleepovers easter and happiness

Dagarna bara springer iväg och vi har hunnit med massor sen sist!
Shiva var här i ett par dagar då malin jobbade vändpass osv. 
Dom hade det jätte roligt och det blev trångt i min annars jätte rymliga 170-säng, men mysigt var det ! 
Vi tog turer till rastgården där dom fick rasa av sig på kvällarna eftersom shiva har sådan tjock päls. Och efter att fått varit lugna hela dagarna hade dom väldigt mycket energi att springa av!
Dom lite svalare dagarna tog jag med lång lina ut på gräsmattan så dom fick busa av sig och jag fick njuta av solen. Då det är staket till vägen vid fick Vajlo vara lös och Shiva satt i långlinan, då den busungen gärna sticker iväg på egna äventyr ;)
Det är så rolit att se Shiva och Vajlo tillsammans för dom älskar verkligen varandra och allt som shiva gör ska även Vajlo göra! 


om shiva ska få godis vill ja mä ha!

Under påsken så åkte vi ut till landet för att umgås med hela familjen.
Dagarna bjöd på underbar sommar värme och grillat, Vajlo tog årets första dopp och vart helt galen av glädje för att få bada!
Han hoppade omkring som en gasell i vattnet, fick kelpiefnatt efter varje gång han varit i och badat, och studsade omkring som en studsboll - man kunde riktigt se glädjen i hela hans kropp!
Antar att det är inte är utan anledning som denna ras fått namnet "vatten ande" ;)
Varje vatten fyllt dike eller tom en lite pöl ska det badas i!

Busunge

I dagarna som passerat har vel inte så mycket hänt, vi har varit i rastgården och Vajlo har fått busa med Diesel.
Vajlo tycker Diesel är den där stora häftiga snubben som är så cool och rolig att vara med! Han blir som en virvelvind med pussar och bus och bara far omkring!

Då ja hade ett par möten igår så fick Vajlo vara ensam en längre stund, han var jätte duktig och jag hade glömt att "valpsäkra" innan jag gick hemifrån så jag kan lägga till en mobilsladd till förstörelselistan! Som tur är vet jag att han bara strimlar saker i "protest" och inte äter upp något han har sönder. Men i överigt förutom sladden var han lugn och tyst när jag kom hem. :)

Hade tyvärr inte så mycket mer att skriva om ikväll, bjuder på en skön bild ist!
Trevlig helg allihopa!

Tlött !



"När man blivit så stor så man inte får platts i soffan längre får man ta till några knep"

Vi har varit så duktiga med träningen den här veckan så för en gångs skull har jag en trött hund som är helt tillfreds med att bara ligga o slöa en hel dag!
Det har tränats ensam träning socialicering störning och lite annat smått o gott. Vi har även hunnit med turer till rastgården och långpromenader.

Så nu tar vi helg och bara slappar !

Tänkte passa på och påminna om uppdateringar på hemsidan så kika in!
http://www.hazeleyes.n.nu/

‎"some time's you pick a dog, some time's your dog pick's you"

Den här är till alla mina kära kelpie vänner ♥

Miljöträning

Idag sattsade jag hela dagen på miljö träning med Vajlo. Han blir lätt stressad i "röriga" miljöer och blir svår att kontrollera. Så Jag och Vajlo gick ner till city i det härliga vädret.
Hans koppel träning har börjat bli klockren, nu är det hundmöten ja måste träna på då han blir som en säck med cement så fort vi ska gå förbi en annan hund. :p

Iallafall, vi gick ner till stan och gick o satte os mellan 2 köpcentrum där det springer massa folk fram och tillbaka hela tiden och vi hade extra tur då det stod en lasbil utanför som förde en jäkla massa liv.
Vajlo som gick lugnt vid min sida hela vägen satte sig ner och tittade, när han sen märkte efter ett tag att ja inte brydde mig och bara satt o gäspade la han sig tillslut ner och började snusa.
Vi gick till ett annat ställe i centrum utanför ett annat köpcentrum där spårvagnarna åker förbi och det gick också jätte bra han satte sig lugnt och tittade.
Sen gick vi hem och han fick ensam träna en stund när ja gick ner till affären och en engång kom ja hem till en lugn hund och ett helt hem! :)

Det är alltid lika kul att ta med honom ut bland folk för ja får massa beröm över hur vacker och go han är, och Vajlo går alltid med huvvet högt när han märker att folk tittar på honom och blir alltid super lycklig när någon ger honom uppmärksamhet :)


Playdate




BFF <3

Vajlo & Shiva BFF! ♥

Efter en seg förmiddag bestämde jag mig för att gå bort till rastgården vid Vrinnevi, och hoppades på att det fanns några bus sugna hundar.
Och vilken tur vi hade!
När vi kom dit var det redan 5 hundar där och vi var välkommna in. Dom var av raserna borderterrier labrador och två st blandisar.
Vi klev in och Vajlo for iväg som ett skott! Som vanligt var det inga som helst problem med Vajlo och de andra hundarna eftersom Vajlo inte tycker om bråk/gruff så gick han därifrån eller la sig.
Han var hur lycklig som helst över att få busa av sig med alla hundarna!

Efter en stund kom en tjej in med det vackraste husky hanen jag sett!
Han var stor och muskulös och såg exakt ut som Shiva fast en "manlig version", det visade sig sen att dom hade träffat Malin och Shiva.
Vajlo tyckte den här stora maffiga killen var väldigt rolig och intressant och svansade efter hela tiden :P När Diesel sen tyckte vajlo var efterhängsen sa han snällt men bestämmt till - och det gjorde ju saken bara "värre" för honom stackarn!
Vajlo hängde i hans ansikte och slickade hela tiden hans läppar för att visa sig underlägsen och att han inte ville nått ont - så stackars Diesel fick bara "gilla läget" och lät Vajlo hållas. Tillslut kom Vajlo på att det faktiskt fanns fler hundar så Diesel fick andas lite :P Klockan gick och folk och hundar började gå och tillslut var det bara jag vajlo och Diesel och hans matte kvar.
Det festliga var att jag och tjejjen som hette Sandra hade samma jacka samma skor hon visste vem min syster och Shiva var och hon bodde på samma gata som mig! :p

Vi följdes åt hem och berättade lite om oss själva men mest hundarna, var jätte kul att träffa någon i samma ålder så nära med samma hund intresse.

Förhoppningsvis träffas vi många fler gånger :)

Liten blir stor


från liten

Tiden har bara rusat iväg och idag blir Vajlo och alla hans syskon från V-kullen 1år !
Känns inte som det var så länge sen som jag höll den lilla krabaten i famnen för allra första gången och det där tommrummet jag haft innom mig plötsligt fylldes av lycka och kärlek.

Tusen tack Lisbeth Cederberg Sören Fridh med Evallens Tan Magic Malins Martha "Malin" & Maria Ivarsson med Roscanaille´s Smack för Vajlo! 
Han är allt jag drömmt om i en hund och är helt fantastisk på många tänkbara sätt.
Dagen har firats med massa gott träning och bus!
Till middag fick Vajlo makaroner några kulor mat och köttbullar -
Han satt och dreglade när jag gjorde iordning maten, så sugen var han!
Sen gick vi ut på en långis för träning oh bus. Jag gjorde en "gata" åt honom och la ut olika saker som han skulle hämta. (plånbok, strumpa med boll, en sked och en bok)
Med tanke på att det var första gången som vi gjorde det tyckte ja att han var kanon duktig! De små misstagen som vart var mitt fel jag behöver oftast mer träning än vad Vajlo behöver när vi gör nya saker ör att ja ska komma på hur jag ska "instruera/lära" honom rätt det tar honom bara 1-2 försök så gör han exakt det som jag ber honom om, slut resultatet är som sagt helt och hållet mitt ansvar.
Det är bara för matte att jobba vidare! ;)

Så nu ligger det ett väldigt trött födelsedags barn brevid mig som snarkar som 10 sjömän, han verkar väldigt nöjd med sin födelsedag :)

till stor