"tid"

Så vare det här med att hitta tid till allt ..
Jag älskar att gå på kurs på torsdags kvällarna och ha ett mål framför oss som vi kan sträva mot- att komma ut på tävlings banan.
Men sen får jag den här prestations ångesten och får lite halvt panik då jag halva tiden knappt vet vad jag gör och halva tiden försöker jag trycka näsan i böcker för att få en klar syn av allt Vilket resulterar i att jag har huvvet så proppat med saker så att det blir pannkaka av allt ..
Jag tror att jag vill lite för mycket och blir besviken när jag inte kan ta mig det pga av att jag inte vet inte kan av ren okunskap.
Att se all denna potential i sin hund och veta att han inte kommer framåt pga av mig är oerhört frustrerande. 

Nog med tanke träsk och analysering!
Förutom tävlingslydnaden på torsdagar har vi tränat mycket med klossträning.
Det går faktiskt lite framåt varje gång och det är riktigt roligt!
Nu har han fattat att det är bakdelsrörelsen jag vill åt och är jag inte snabb med belöning och godis blir han tjurig och sätter sig på "klossen" :P
Han är bra söt han min knasboll!

Annars går jag och längtar till kelpieträffen den 6;e hos Sören och Lisbeth. Det ska bli såå kul!
Extra roligt är det att Vajlo's syster Visa och matte Marie kommer med :)
Sen hoppas jag på fler syskon/halvsyskon och släktingar och massa andra kelpies!
Tyckte att aktivitets förslagen var klockrena och ska även sattsa på att Vajlo ska få göra Vallanlags testet den här gången. Han var tyvärr för liten sist. Men Han fick endå prova på att valla för första gången då och fick sen valla med mamma Malin, det var riktigt häftigt att se.
Blev så imponerad av alla som vallade, vilken instinkt dom har och så himla duktiga!
Blev så förvånad att se att Vajlo faktiskt "visste" vad som skulle göras även om han inte riktigt redde ut det så försökte han och gjorde så som han trodde det skulle göras.
Precis som en draghund vet att dom ska dra när dom sätts in i ett spann trotts att de aldrig gjort det förut gör en vallhund med får. Det är bara så Grymt! :)

Chokladpralin <3

Bråkunge till Busunge

För ett par dagar sedan var det som om någon hade hämtat min bråkiga tjuriga hund när jag sov och istället lämnat en glad busig hund!
Blev väckt av en försiktig puss och när jag slog upp ögonen står han där, min underbara chokladpralin med stora snälla ögon och en viftande svans  ♥
Vart hade "kelpiemonstret" tagit vägen?!
Vi gick ut för morgon rundan och till min förtjusning trippade han snällt med viftande svans och tittade städigt upp med uttrycket "vad ska vi göra nu för kul" istället för att köra ner huvudet i backen och köra sitt eget race.
Så har dagarna fortsatt åt rätt riktning och det är en helt annan hund! Det är den Vajlo som jag trodde blivit förlorad en stund, den Vajlo som är glad och kärleksfull och som det bara lyser bus i ögonen på.  Han är tillbaka i full styrka och de små rackartygen han gör nu är enbart bus istället för protester och bråk.
Han har verkligen landat i sig själv och tagit ett steg till att vara en "stor pojke".

Igår åkte vi till Söderköpings Brukshundsklubb och tittade på agility ett par timmar.
Det var jätte roligt och det var så många duktiga hundar!
Vajlo tyckte det var lite tråkigt att bara stå still hela tiden, men var super duktig och fann sig till slut i det hela och la sig på backen trotts allt liv och all rörelse.

På kvällen firade vi en kompis med smörgåstårta och bingolotto. Vajlo var hur duktig som helst och låg hos matte på golvet medans vi spelade. Bara det bevisar för mig hur mycket han har vuxit och att all våran träning har gett resultat!
Från att knappt kunna bjuda hem någon för att min glada hund blev alldeles "för glad" till att kunna ta med honom hem till någon där det är mycket liv och rörelse är för mig ett jätte stort steg.



min glada busiga pussiga chokladpralin - precis så som han ska vara

Äntligen höst!

För vissa känns det tungt när hösten kommer.. 
Det blir mörkt på kvällarna och man måste börja ta på sig mer kläder då kylan smyger sig på.
Personligen så Älskar jag hösten! Man kan äntligen gå på lång promenader utan att smälta bort och jag får helt ny energi och blir peppad till att verkligen ta tag i saker och ting!
Förra veckan träffade vi äntligen Anna & Max!
Gick faktiskt riktigt bra trotts båda är okastrerade och nästan samma ålder. Det blev mycket "dans" och uppvisning men när de väl slappnade av kom lekinviterna och kelpie race ;)
Hoppas på många fler träffar!



Denna vecka blir en slappar vecka för Vajlo's del. Det var mycket förra veckan med "play date's" långpromenader och en långhelg på landet. Men efter två hela dagars vila kröp busungen fram i honom och det blev ett kort pass lek/träning med freesbien.
Det är så roligt att träna med den för han blir så grymt fokuserad och taggad så fort den kommer fram!

Easy Glider freesbien är de bästa "leksaks" inköpet jag gjort och kan varmt rekomendera den!


Nästa vecka drar vi igång med träningen på allvar.
Jag och Vajlo ska äntligen få gå på tävlings lydnads kurs hos Elin!
Fick det av mina älskade föräldrar i för tidig födelsedags present - ni är bäst ♥
Detta är något som jag längat efter jätte länge och det ska bli så himla roligt!
Ska bli riktigt spännande och se vad busungen tycker om det hela ;)