happy day's



Vilken vecka det har varit! I torsdags fick vajlo följa med mig ner på stan eftersom jag hade lite ärenden att göra så då fick vajlo följa med med sin klövjeväska. Vi var nog ute 3timmar. När vi kom hem slog vajlo ihop i sin korg och snarkade som en stock! Efter en timme vaknade han pigg utvilad och jätte sugen på att hitta på bus! Vi följde med Anna och Isabelle till bruksan för att köra lydnad. Det hade regnat hela dagen och det regnade när vi åkte bort till bruksan men när vi klev ut på planen slutade det o regna solen sken sitt ljus och vi hade en jätte vacker regnbåge - då vet man att passet inte kommer kunna bli annat än bra! Vajlo var inte riktigt med första omgången men där efter kunde jag knappast klaga på hans energi eller entusiasm! Han var super taggad och jätte duktig! Det enda vi måste hård träna nästa vecka är att han sätter sig för snabbt efter läggandet och ställandet under gång. Det ska hinnas fixas ;)
Igår tog vi det relativt lugnt på dagen eftersom det varit en hård vecka, på kvällen följde vajlo med till min kompis där vi var ett gäng som drack vin och pratade skit. Vajlo var super duktig och jag blir alltid påmind om hur långt vi kommit från att jag knappt kunde ta med honom någonstans eller att ens ta hem folk för att han var så jobbig och ohanterlig. Min lilla plutt har blivit stor :)
Idag har jag en jättetrött grabb som knappt ville leka med favorit kompisen Diesel i rastgården det blev en kort stund med lite bus sen gick vi hem igen. Nu ligger han brevid i soffan och snarkar som 7 sjömän, det är en härlig känsla att se en kelpie så trött ;) Han ska få sova hela dagen och kvällen för att orka med dagen imorron för då är det dags för KENNELTRÄFF!!!! :D
Som jag längtat och imorron är det äntligen dags att åka med Anna o Max till Kungsberga ^^
Hoppas på en solig dag med många syskon och skratt.

Ha en trevlig lördagkväll allihopa!


Lydnads veckan so far

Än så länge har jag hållit vad jag lovade mig själv i söndags att jag ska återgå till träning och att vi ska satsa stenhårt på lydnaden denna vecka.
I måndags fanns det mer att önska i både fotgåendet och ställandet, vajlo var trött och seg men han ville mer än va kroppen och "hjärnan" hängde med på.

Igår
träffade vi Anna med grabbarna och körde igenom lydnads ettan ihop med kommendering. Det var första gången för oss med kommendering och anna hjälpte mig med mitt "stegfel" i vänster svängarna som genast fungerade bättre efter att hon visade hur jag skulle göra. Vajlo var taggad och tyckte det var kul och plattsliggningen vi tränat minst på eftersom vi för det mesta har tränat själva gick bra! Vajlo låg kvar hela tiden dock sträckte han ut ena benet och tittade runt omkring Men han låg kvar! Sist jag tränade plattsliggen med Anna låg han inte kvar alls och ställde sig upp/gick fram till mig så jag fick hela tiden gå korta turer fram och tillbaka för o belöna. Ett stort steg framåt för oss.

Och idag tänkte jag att vi bara skulle köra igenom hela lydnads 1;an utan någon moment träning eller någon filning utan att bara rätt o slätt köra igenom allt utan avbrott - och det känndes så förbaskat bra! Vajlo var med i svängarna, helt om och språngmarschen som han inte gjort annat! (det har han visserligen inte på ett par dagar) Och just där när jag och hund strålade av gläde ihop kom jag på varför det gick och kändes så jäkla bra idag - vi körde kravlöst utan att jag hade massa tankar i huvvet som "sen kör vi det, det här momentet är vi inte bra på det måste vi nöta osv.." Det är nått jag framför allt ska ta med mig till tävlingen attityden "nu kör vi det här bära eller brista och nu ska vi ha kul".
Imorron blev vi med bjudna av Anna till bruksan för träning i grupper på 4 så man hjälper varandra. Det ska bli skit kul och kanon nyttigt att åka dit köra lydnads träningen på en platts där vi inte tränat förut med massa nya okända hundar - perfekt!

Tryck på länken http://hund.nominering.se/vajlo och gå in o rösta på Vajlo som är med i tävlingen Sveriges charmigaste hund - vi behöver din röst!

Home

Vill börja med att skicka MEGA GRATTIS till Karin Lindblom och Roscanaille's Soya (vajlo's faster) som idag tävlade Elitspår i Haninge, vann och fick titeln Svensk Brukschampion!!!


mor Roscanaille's Qaxa "Yatzi" & dotter Roscanaille's Soya på kelpieträffen i nov-2011



Götet var som alltid roligt och trevligt! Natten blev lång och idag mår jag ungefär som om jag blivit överkörd av en lastbil..Skönt att komma hem o slänga sig i soffan.
Vajlo hade det jätte bra med Frida och blev lycklig när jag fick höra orden "Han är så himla snäll och duktig och man märker vilka steg framåt ni gör varje gång!" Tack snälla älskade frida att du tog hand om yrvädret så jag kunde åka iväg och fira kusin! <3

Veckan som kommer är det träning som gäller till 110%!
Tävlingslydnad för Vajlo och kroppsträning för matte efter 2 dagars hets svull...!
Hoppas endå att veckan går fort för vi längtar sååå att åka till kennel träffen med Anna & Max!!!

Bjuder på en bild som frida skickade på Vajlo igår när han var lördags snygg!




dålig

Jag har varit dålig på att uppdatera! Och nu gör jag det bara för att det va så länge sen fast än att jag inte har något vettigt att skriva!
Vajlo har kommit in i någon bråk period igen..Suck...Så nu är det fokus på kontakt övningar och inkallning då det tydligen är mycket roligare o ställa sig o pissa o slicka på en fläck ist för att lyssna på matte.
Han han blivit mer vaktig och skäller så fort han hör nån i trappuppgången ist för att bara muttra o titta på mig som han gjort tidigare. Skit tråkigt! 
Tävlingen närmar sig med stormsteg och jag pendlar mellan att ha panik o känna att vi inte kan nått till o skita i allt o bara köra...Blir tokig på mig själv!
Vad kan jag berätta mer, vi har haft shiva här i två dagar och det har varit jätte mysigt! Längtar tills vi har våran egen ulltott här hemma <3

På lördag åker jag till göteborg för att fira min kusin som fyllt 25 och Vajlo ska vara hos min bästa kompis frida och hennes sambo. Tror det kommer gå skitbra är väldigt nyfiken o höra om han är lika jobbig på natten som han va sist hemma hos min mamma o pappa..Men ska ta med buren till dom som dom kan ha uppe så han har sin trygghet där.

Tråkigt och osammanhängande inlägg idag - som vädret ute!
Ha de bra!

Mitt lilla mongo <3


Eureka!

Idag hade vi det bästa lydnadspasset ever!!!!
Fasen vad vi var klockrena, och det kändes så jäkla bra!
Vi har haft några små moment som vi behövt fila på som jag haft jätte panik över.
Och idag satte vi alla dom momenten. Fria följet var underbart, apporten fanns det inget att klaga på och postitonen sitter som gjutet. Kunde göra inkallning i de mest knasiga "positionerna" (från sidan, med ryggen vänd mot V. sittandens osv) och han kom fort och rätt varje gång! Så jäkla grymt!! :D
Nu ser jag fram emot tävling ist för att ha ångest, nu kan vi fila på småsakerna och det kan bli ännu bättre.

Uppklädd och fin för sitt födelsedags kalas med den nya gosen som han fått av matte <3

När en bild säger mer än tusen ord


Hundigt värre.

Jepp det är vad veckan har varit! Har blivit mycket hunderi i dagarna - roligt värre tycker vi! :)
Igår var jag först på middag med familjen på Pappa Grappa och åt sjukt god mat!
Sen bestämdes det för "eftermaten umgås" hemma hos kompisen Ansofie med sambo. Vi alla 3 har hundar (anso, jag syrran) och det är ju inte alltid som man kan lösa det, fast så är inte fallet för oss. Här tar man med sig hundarna och löser det helt enkelt. Shiva är väldigt lätt och fungerar med alla hundar och Vajlo kan vara lite svår i början men accepterar alla hundar som låter honom vara ifred om inte kemin klickar. Morris tycker att vajlo är rätt äcklig och jobbig så det löser vi enkelt med grind och dela på dom två.
Jag tar med Vajlo nästan alltid och överallt, vilket man märker av idag hur problemfritt det är för mig att ta med honom. Vajlo har växt och blivit kanon duktig med nya miljöer och att "acceptera läget". Så med grinden i ena handen hunden i andra och med ryggsäcken fullpackad på ryggen knatade vi genom stan (anso & gustav bor på andra sidan stan). När vi kom fram löste vi det hela med att Vajlo fick vara i deras sovrum med grinden vid öppningen och de andra två fick vara i resten av lägenheten. Hundarna var jätte duktiga hela kvällen och vajlo fann sig i situationen direkt.
När jag tänker tillbaka på Kriterierna jag hade när ja letade hund och hundras "lättlärd,positiv,kärleksfull och att kunna ta med överallt" så kan ja ju säga att jag har inte blivit besviken någon gång. Vajlo och rasen i sig fortsätter att överraska mig och får mig att bli blixt förälskad gång på gång - att så mycket kan rymmas i en o samma hund!
Vajlo är verkligen mina drömmars hund och han är allt jag någonsin önskat mig och mer. 

För att återgå till veckan och helgen så tillbringade vi hela dagen idag i Kråkvilan med trevliga hundar och mattar.
På schemat stog sök, socialisering, passivitets träning och fika.
Hade en jätte trevlig dag (även om vädret var piss - regn snö kallt o blåst) och Vajlo tyckte det var skitkul!
Galenpannan var just det galen första biten av dagen men sedan tykcte jag att han skötte sig bra. :)
Kunde inte annat än o garva åt honom då han skulle spela allan i stort sett hela tiden..! *asg*
Ja, han är ju iaf glad.... ;)
Vi kom hem trötta och frusna så vi kröp båda ner under filten i soffan o somnade som två grisar. Det var kanske inte det smartaste draget eftersom jag nu inte är trött och vajlo springer omkring i lägenheten och kastar  med sin boll....Men sömnen ska förhoppningsvis infinna sig snart hos oss båda, så godnatt allesammans!
en sann livsnjutare