Hundigt värre.

Jepp det är vad veckan har varit! Har blivit mycket hunderi i dagarna - roligt värre tycker vi! :)
Igår var jag först på middag med familjen på Pappa Grappa och åt sjukt god mat!
Sen bestämdes det för "eftermaten umgås" hemma hos kompisen Ansofie med sambo. Vi alla 3 har hundar (anso, jag syrran) och det är ju inte alltid som man kan lösa det, fast så är inte fallet för oss. Här tar man med sig hundarna och löser det helt enkelt. Shiva är väldigt lätt och fungerar med alla hundar och Vajlo kan vara lite svår i början men accepterar alla hundar som låter honom vara ifred om inte kemin klickar. Morris tycker att vajlo är rätt äcklig och jobbig så det löser vi enkelt med grind och dela på dom två.
Jag tar med Vajlo nästan alltid och överallt, vilket man märker av idag hur problemfritt det är för mig att ta med honom. Vajlo har växt och blivit kanon duktig med nya miljöer och att "acceptera läget". Så med grinden i ena handen hunden i andra och med ryggsäcken fullpackad på ryggen knatade vi genom stan (anso & gustav bor på andra sidan stan). När vi kom fram löste vi det hela med att Vajlo fick vara i deras sovrum med grinden vid öppningen och de andra två fick vara i resten av lägenheten. Hundarna var jätte duktiga hela kvällen och vajlo fann sig i situationen direkt.
När jag tänker tillbaka på Kriterierna jag hade när ja letade hund och hundras "lättlärd,positiv,kärleksfull och att kunna ta med överallt" så kan ja ju säga att jag har inte blivit besviken någon gång. Vajlo och rasen i sig fortsätter att överraska mig och får mig att bli blixt förälskad gång på gång - att så mycket kan rymmas i en o samma hund!
Vajlo är verkligen mina drömmars hund och han är allt jag någonsin önskat mig och mer. 

För att återgå till veckan och helgen så tillbringade vi hela dagen idag i Kråkvilan med trevliga hundar och mattar.
På schemat stog sök, socialisering, passivitets träning och fika.
Hade en jätte trevlig dag (även om vädret var piss - regn snö kallt o blåst) och Vajlo tyckte det var skitkul!
Galenpannan var just det galen första biten av dagen men sedan tykcte jag att han skötte sig bra. :)
Kunde inte annat än o garva åt honom då han skulle spela allan i stort sett hela tiden..! *asg*
Ja, han är ju iaf glad.... ;)
Vi kom hem trötta och frusna så vi kröp båda ner under filten i soffan o somnade som två grisar. Det var kanske inte det smartaste draget eftersom jag nu inte är trött och vajlo springer omkring i lägenheten och kastar  med sin boll....Men sömnen ska förhoppningsvis infinna sig snart hos oss båda, så godnatt allesammans!
en sann livsnjutare

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback