Kungsberga och Lydnadstävling

Igår hade vi en toppen dag med Anna & Max!
Vi åkte tidigt från stan för att åka till Kungsberga och Lydnadstävlingen, Vajlo och jag följde med som sällskap och för att hejja på då vi inte är riktigt redo för tävling än. 
Tyvärr så missade vi de andra klasserna så han aldrig att se Gunvor med Vajlo's farmor Yatzi.

När vi kom fram spatserade jag omkring med Vajlo en stund och jisses så glad han var av att se Lisbeth (uppfödare) och Gunvor!
Medans Anna och Max gjorde sig redo fick Vajlo rasa av sig och sen fick han låna en hästbox i stallet av Lisbeth så jag kunde gå in i ridhuset och titta på Lkl 1.
Tyckte alla var jätte duktiga och blevjätte sugen på att göra våran debut!
Var nästan så jag ångrade lite att vi inte anmälde oss, Vajlo var astaggad och klockren när vi körde igenom lydnaden på platts. Men tror att det kan ha mycket med o göra med nått som Anna sa; att jag var lugn och hade inga nerver då vi själva inte skulle tävla utan vi var båda bara taggade. Nått för mig att lära o ta med på riktig tävlig - ett inre lugn och tänka på det som en kul grej.

När Anna och Max hade tävlat klart så gick vi med dom och deras uppfödare Britt med sötaste lilla Jill till ett fält så dom fick busa av sig innan bilfärden hem. Är skit imponerad av grabbarna (Max & Vajlo) som är i samma ålder okastrerade och busar med en tik.
Vajlo tyckte Jill var jätte rolig och dom busade loss på äkta kelpie vis i det härliga vädret.
Som alltid när vi åker upp till Kungsberga och Vajlo får busa med andra kelpies får han det klassiska "kelpierycket" och viker in hela bakkroppen under sig och bara speedar runt av lycka det är så underbart att se!
Max försökte trigga igång Vajlo ett par gånger och få honom o tända till genom att springa framför honom och stelt börja "dansa" men Vajlo tog ingen notis om honom och fortsatte med det han höll på med. Han tyckte nog att han var lite trälig efter ett tag så han tog själv initiativet att lägga sig för o rulla i snön och gjorde en lekinvit till Max för att få honom o slappna av, söt ungen!
Är så stolt över min snälla duktiga tygga kille 

Här är lite härliga bilder från busstunden som Anna har tagit

Kommentarer
Petra och Skurk säger:

Skulle viljat vara där! Låter som att det blev en lyckad dag! :-)

2012-02-13 | 18:56:19
Bloggadress: http://petraskurk.wordpress.com
Anna säger:

Det var verkligen kul att du följde med. Kul med sällskap i bilen med :) Ja det är skitduktiga och jag är så imponerad utav Vajlo som är så duktig med jobbiga Max. Nu kör vi "all in" på träning för o öka självförtroendet på Maxi :)

2012-02-13 | 19:51:35
Bloggadress: http://annaochpepzi.blogg.se/
Sara & Vajlo säger:

Petra - Det var en fantastiskt rolig dag! :) Vi får båda tagga till nästa tävling? ;)



Anna - Vi är jätte glada att vi fick följa med! Självklart, kör järnet och hör av er om ni vill ha sällskap! :)

2012-02-13 | 20:51:10
Bloggadress: http://vajlo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback