allt & lite till!

Igår fick jag tillbaka hoppet på mänskligheten!
Va inne o kikade på blocket förra veckan och hittade en anons där det såldes diverse hund grejjer bla. matställning med matskålar som ja va sugen på. Jag började som spekulant men drog mig ur då jag kände att pengarna inte räckte till. Av denna underbara människa får jag som svar på mitt mejl (om att jag nog trotts allt inte hade råd) att jag kunde matbaren med skålarna och resten av de saker som fanns om det passade min hund! Helt överlycklig tar jag mig för att hämta sakerna av denna underbara människa och kom hem med; 2st koppel, 1 spårsele, en klicker, 2borstar, 2 rostfria matskålar och själva ställningen!
Tack tack tack snälla du!

Sen hade jag turen att klicka hem ett nytt bärnstenshalsband mot fästingar till Vajlo för bara 225:- som jag håller tummarna för ska fungera så man slipper alla kemikalier och skit!
Fick nys om detta halsband helt nyliget och tycker det låter helt fantastiskt att man skulle slippa, medel och andra halsband med "gifter" i! 
Någon som har sånt halsband på sin/sina hund/hundar??
Har det fungerat för er och vad tycker ni??



Hade nog turen på min sida igår och fick även hem en "trådback" för 145:- !
Så idag blev det ut med det gamla och in med det nya.
Rensade bort 2 papperskassar med kläder och fick in trådbacken i min enda garderob där jag la alla hundsaker (tackar erika för den fantastiska idén!) och vilken platts det blev över!




Nyåret har varit tufft för stackars Vajlo.
Här började dom smälla raketer redan 2v innan och de smäller fortfarande om kvällarna...
Han reagerade mycket på fyrverkerierna i år och var rädd trotts då jag förberett honom månader i förväg med fyrvereriljud på sterion och ordentlig aktivering dagen innan och nyårsafton.
Han skakade och sprang in i badrummet, men efter jag hämtade honom la honom lungt på golvet vid mina fötter och strök honom lungt vid mungiporna och mellan ögonen (så gör jag när jag vill att han ska varva ner eller när vi myser) slutade han skaka och låg kvar. Han har inte varit lika berörd efter nyår även om han stannar upp och tittar sig omrking när det smäller, men jag köper nog ett DAP halsband till nästa år för säkerhets skull. 
Detta var första gången som Vajlo sökte min hjälp och inte klarade av att hantera situationen själv.
Annars kastar han sig i med huvudet före i allt för att ta sig igenom det galant på egen hand utan stöd.
Tyckte så himla synd om honom, och hoppas det blir bättre till nästa år då förra året och Augustifestens fyrverekerier inte varit några problem.

Vet inte om rädslan kanske har lite o göra med perioden som han är inne i nu.
Det är som han är inne i en ny "spökperiod" fast inte på riktigt samma nivå.
Rastlös fast endå otaggad och okoncentrerad, stört sig på konstiga ljud mm. vilket även har avspeglats på träningen...
Sjukt ointresserad och helt otaggad bestämde jag mig att lägga lydnaden på is ett par veckor och köra på kontakt övningar och "avståndskommandon" och bara allmänt roliga saker och kravlösa lekar.
Tycker det börjar ge resultat då han på eget initiativ gör ingångar och sätter sig i position. Han får helt enkelt "böna & be" lite efter träningen och när han tar egna initiativ belönar jag massor kör en grej och sen åter går vi till buset eller det vi håller på med tills han gör samma sak igen.
Jag är väldigt noga att bara använda de super roliga lekarna/belöningarna när han tigger om träning och utför dom rätt och med rätt attityd - att han verkligen vill och tycker det är roligt med fin kontakt.
Så tyvärr blir inte debuten den 12;e feb hos lisbeth utan vi tar det lungt och får se när det blir. Tror vi ska åka med upp och titta, fick erbjudande att åka med Anna & Max! :)

Vi fick nöjet att träffa Anna & Max igår vi tog en sväng till fotbollsplanen så doggsen fick busa.
Är grymt imponerad att 2 okastrerade hanar i samma ålder fungerar så bra ihop!
Kan de va att de är av samma ras o pratar samma språk? Har ju hört att kelpies är lite utav rasister ;)
Det var en del "dansande" och ridandes från vajlo's sida...Men många inviter till lek, strosandes med varandra med sniff och kiss och tyckte att de respekterade varandra i slutet då vajlo tom pussade max i örat och på nosen och båda låg o rullade på marken o mojsade :P
Är så glad att vi träffat dom och att dom fungerar så bra ihop, det är så skönt att dela med sig och fråga om hennes gör lika dant och dela med sig av tips och bara allmänt prata kelpie! :)

Det blev en salig blandning av allt idag och sätter punkt med en bild på Prinsen himself.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback