HD historien

För ett par veckor sedan var det dags för Vajlo's HD & ED röntgen, efter det att Vajlo kom till mig blev mitt liv mer eller mindre kaotiskt och jag blev utan jobb och bostad vilket hindrat mig från att kunna lägga undan pengar för röntgen. För ett par v sedan var det som sagt dags och jag har aldrig någonsin haft en tanke eller varit orolig över att något skulle vara galet. Vajlo tas till veterinären på morgonen där jag får lämna honom och skulle först hämta honom några timmar senare. Några timmar blev till många timmar och när jag väl fick hämta Vajlo pga förseningar fick jag inte ett enda utlåtande av veterinären som lämnade över min hund.
1v senare får dimper det ner ett brev på posten från skk och jag öppnar glatt brevet i tanke om att resultatet kommit så snabbt. När jag läser det fryser hela min värld jag blir alldeles tom inombords när jag ser HD C (och ED 0 alltså U.A). Det kunde bara inte vara sant...Med gråten i halsen försöker jag hitta en förklaring. Och försökte förtså "vad innebär det här?" Jag ringde runt för att rådfråga och få förklarat vad som händer nu. Kan vi tävla, kommer han leva ett normalt fartfyllt liv, kommer han ha ont, kommer han lämna mig för tidigt? Alla svar var betryggande att inget har ändrats och det finns flera "C hundar" som levt länge och som tom tävlat VM i tex agility och att jag definitivt skulle få ett andra utlåtande och röntga om. 
I veckor har jag våndats varit ledsen orolig och förvirrad och blivit ett magsår rikare. Jag vet att det inte är hela världen men jag visste ju inte ens HUR illa denna C var? Fick ju inte veta något från veterinären vi varit hos och fick heller inte se några plåtar. Hur kan man inte vara orolig för framtiden när man inte har någon som helst information? När jag slutligen hittat en bra veterinär får jag beskedet att 6mån måste gå innan en omröntgen kan skickas för avläsning till SKK för ett officiellt resultat. För mig kvittar det, jag vill veta Nu hur det ligger till.

Idag hade jag en ny tid hos en annan veterinär, en som är specialist på ledoperationer och som hade goda referenser från folk i min omgivning. Vi blir invisade i väntrummet och sanbbt där efter kommer Krister Julinder Klinikchef, in hälsar oss välkommna och ger Vajlo sederingen. Vi går vidare in i röntgen rummet och efter en liten stund sover Vajlo tungt. Jag får vara med under hela proceduren och får själv delta och hålla i överkroppen, efter 10min (utan att det kändes genomstressat eller oproffsigt) och en tagen plåt som eligt Krister själv "inte kunde blivit finare och tydligare" väntar jag spänt på ett utlåtande. Krister frågar vad det tidigare utlåtande löd och jag visade lappen från skk där resultatet var HD B på höger och HD C på vänter och hela resultatet blev  HD C. Krister skrattar till och säger "ja vilken rysare", jag blir iskall inombords var det verkligen så illa?? Jag går fram och får se plåtarna och efter en stunds tystnad berättar Christer att det finns skillnader mellan höfterna men att det inte är illa alls. Enligt Krister's egna bedömning skulle Vajlo ha HD A på höger och HD B på vänster. Det fanns inga tendenser till pålagringar och allting såg jätte fint ut (även knäleder, rygg osv i det man kan se), och han tyckte att HD C utlåtandet var inte var riktigt (nu vet ju varken han eller jag hur plåtarna från första gången såg ut heller). Han lugnade mig även med att jag inte behöver oroa mig inför framtiden, eller att ens tänka på någon form av rehabilitering eller annat.
Han hälsade mig välkommen tillbaka om 6månader för omröntgen så jag kunde få resultatet officiellt även hos SKK.
Tack underbaraste Anna för att du var med oss 
 
Stenen i bröstet har släppt, och bokstäverna i sig är självklart inte det som för mig är det viktiga utan att Vajlo är frisk i sin kropp och kommer fortsätta vara det. Hade det nu varit så att det såg värre ut och vi hade behövt tänka på rehab och våran tävlingskarriär och allt tränande varit slut hade det heller inte spelat någon roll så länge Vajlo finns hos mig och får leva frisk och lycklig 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback